Günün öne çıkan 10 haberi (30 Ekim 2018)

30 Ekim 2018 'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Dolar ve euroda son durum ne? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 30.10.2018 - 17:08 Son Güncelleme : 30.10.2018 - 17:09

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'MELİH GÖKÇEK' AÇIKLAMASI

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı, planlarımızı, programlarımızı tamamladık. Hatta geçtiğimiz günlerde terör örgütüne yönelik fiili müdahalelerimizi de başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz'' ifadelerini kullandı. Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarıyla ilgili de, "Melih Bey, benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bu yol ve dava arkadaşlığımızda bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" dedi.

  • 2

    2. ANTALYA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde özel bir şirkete ait eğitim uçağı düştü. Kazada 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

  • 3

    3. KILIÇDAROĞLU'DAN İSTANBUL HAVALİMANI İÇİN ÜÇ SORU

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tunceli'de iki askerin donarak şehit olmasını "Bir uyku tulumu veremediniz mi askerlere?" sözleriyle eleştirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a İstanbul Havalimanı inşaatıyla ilgili 3 soru yöneltti.

  • 4

    4. DOLAR VE EURODA SON DURUM

    Dolar kuru, 30 Ekim 2018 sabahına uluslararası piyasada 5,5198 lira seviyesinden başladı. Ardından 9 Ağustos'tan beri en düşük seviye olan 5,47''ye kadar geriledi. Euro/TL de 6,23 seviyesinde yer alıyor.

  • 5

    5. TAKSİCİ FSM KÖPRÜSÜ'NDEN ATLADI

    İstanbul'da bir taksici, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde aracını durdurup aşağıya atladı. Deniz polisi tarafından yaralı olarak kıyıya çıkarılan taksici kurtarılamadı.

  • 6

    6. 'UYANIK' GİRİŞİMCİLER YENİ HAVALİMANININ İSMİNİ 2002'DE ALMIŞ

    İstanbul Havalimanı'nın adı için bir süredir yaşanan ‘domain (alan adı) kapma çılgınlığı' da yeni bir boyuta taşındı. Hatırlanacağı üzere İstanbul Yeni Havalimanı için henüz açılmadan olası hemen hemen tüm alan adları stokları tükenmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "Site Bilgileri Sorgulama" servisine göre "istanbulairport.com.tr" alan adı, Türkiye üzerinden 17 Ağustos 2018 tarihinde tescil ettirildi.

  • 7

    7. FENERBAHÇE'DE TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

    Phillip Cocu sonrası Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu ile yolların ayırmasının ardından Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğü görevi için basında yer alan isim listesi oldukça kabarık. Leonardo Jardim, Alex-Zico, Mircea Lucescu, Tayfun Korkut listede öne çıkan isimlerden.

  • 8

    8. NASA 42 YILLIK REKORU KIRDI

    NASA’nın Güneş'in atmosferine dalış yapacak olan Parker Solar Probe adındaki Güneş inceleme uydusu, Güneş'e en çok yaklaşan uzay aracı olma unvanını kazandı.

  • 9

    9. NETFLIX'TEN OSMANLI DİZİSİ

    Netflix, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan bir Osmanlı dizisi hazırlıyor: Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor). Dizide, Osmanlı’nın yedinci padişahı Sultan II. Mehmet’in 13 yaşında bir çocukken tahta çıkması ve 15’inci yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük hükümdarlarından biri haline gelmesine kadar geçen dikkat çekici hikayesi ele alınacak.

  • 10

    10. SÜPER MODELLER VE OYUNCULAR NBA MAÇINDA

    Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) başlaması aynı zamanda, pek çok ünlünün NBA maçlarında boy göstermesi anlamına geliyor. İşte 2018-19 sezonunda ve geçmiş yıllarda NBA maçlarına damga vuran hatta bazen skorun bile önüne geçmeyi başaran ünlü isimler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız