Günün öne çıkan 10 haberi (7 Ocak 2019)

7 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 07.01.2019 - 17:17

  • 1

    1. BİNALİ YILDIRIM MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

    AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, 31 Mart'ın bir genel seçim havasına ve referanduma dönüştürülmemesini istedi. Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu'nu arayıp başarılar dilediğini de söyledi. İstanbul'da 1.0 versiyon sorunlar döneminin geride kaldığını belirten Binali Yıldırım, ''Şimdi İstanbul'da, İstanbul 4.0 dönemi başladı'' dedi. Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmeme kararında ise değişiklik olmadığını bildirdi.

    Binali Yıldırım'dan Uber açıklaması

  • 2

    2. EREN ERDEM İÇİN TAHLİYE KARARI

    Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında mütalaasını açıklayan savcı, eski CHP Milletvekili Eren Erdem için 19 yıla kadar hapis istedi. Erdem'in adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

  • 3

    3. SAMSUN AÇIKLARINDA GEMİ BATTI

    Samsun açıklarında Panama bayraklı gemi battı. Geminin battığına dair sinyal alınması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 13 mürettebattan 7'si sağ kurtarıldı. Samsun Valisi Kaymak, 6 kişinin öldüğünü açıkladı.

  • 4

    4. TRUMP'IN DANIŞMANI BOLTON ANKARA'DA

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve beraberindeki ABD heyeti, Türk yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

  • 5

    5. METİN AKPINAR HAKKINDA FEZLEKE

    Sanatçı Metin Akpınar hakkında bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan fezleke hazırlandı.

  • 6

    6. ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

    76. Altın Küre (Golden Globe) ödüllerini kim kazandı sorusu cevabını buldu. Bohemian Rhapsody En İyi Film seçilirken, başrol oyuncusu Rami Malek En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kucakladı. Altın Küre'nin favorileri arasında gösterilen ve 6 dalda aday gösterilen A Star Is Born filmi tek ödül alarak gecenin hayal kırıklığı yaşayan yapımı oldu. Lady Gaga, başrolünde yer aldığı A Star Is Born filmi için bestelediği Shallow şarkısıyla En İyi Film Şarkısı ödülünü kazandı. Gecenin sunucularından Sandra Oh, Killing Eve dizisindeki performansıyla drama dalında En İyi Kadın Dizi Oyuncusu seçildi. Drama dalında En İyi Dizi The Americans olurken, En İyi Erkek Oyuncu ödülü Bodyguard dizisinden Richard Madden'e gitti. Roma filmi, hem Yabancı Dilde En İyi Film hem de En İyi Yönetmen olmak üzere iki ödül aldı. Green Book filmi de müzikal ya da komedi dalında En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Mahershala Ali) ödüllerinin sahibi oldu. Usta oyuncu Michael Douglas, The Kominsky Method dizisiyle komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu seçildi. İşte Altın Küre kazananların tam listesi...

  • 7

    7. BODRUM'A 4 YIL ARADAN SONRA KAR

    Bodrum'a 4 yıl aradan sonra kar yağdı. Vatandaşlar kar görebilmek için ilçenin yüksek kesimlerine akın etti.

  • 8

    8. GABON'DA DARBE GİRİŞİMİ

    Gabon'da sabah saatlerinde darbe girişiminde bulunan askerler yakalanarak tutuklandı. Gabon Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Guy-Bertran Mapangou, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulusal Radyo'yu işgal ederek bildiri okuyan isyancı askerlerin Gabon Ulusal Jandarma Müdahale Birimi (GIGN) tarafından yakalandığını belirtti.

  • 9

    9. TÜRKİYE'DEKİ EN POPÜLER TELEFONLAR

    2018'i geride bıraktık peki geçtiğimiz yılın en popüler akıllı telefonu hangisi oldu? DeviceAtlas kurumsal araştırma şirketinin verileri ülkemizdeki en çok aranan modelleri gözler önüne seriyor. İşte 2018'in son çeyreği baz alınarak hazırlanan listede yer alan cihazlar ve kullanıcılarına sundukları özellikler...

  • 10

    10. ALTIN KÜRE ÖDÜL TÖRENİ'NDE KIRMIZI HALI ŞIKLIĞI

    Bugün Los Angeles The Beverly Hilton Oteli’nde düzenlenen törenle sahiplerini bulan 76. Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri gecesinde ödüller açıklanmadan önce ünlüler kırmızı halıda yürüdü. İşte 2019 Altın Küre Ödül Töreni kırmızı halısında şıklık yarışı...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız