Günün öne çıkan 10 haberi (8 Kasım 2018)

8 Kasım 2018'de Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 08.11.2018 - 18:53

  • 1

    1. "KIRAATHANE DEDİM, KUMARHANE ANLADILAR"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sıfır Atık Projesi ile ilgili vakıf kurarak, bu konuda güçlü bir sivil toplum kuruluşuna sahip olmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, ''Millet bahçelerini yaparken bir kenarına millet kıraathanesi koyalım. Üniversitelerimizin olduğu yerlerde millet kıraathanelerimizi yaygınlaştıralım. Ben 'millet kıraathanesi' dedim, onlar, 'kumarhane' anladılar'' dedi.

  • 2

    2. CHP'DE İKİ İSİM DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ (TÜRKÇE EZAN TARTIŞMASI)

    CHP'de Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol disiplin kuruluna sevk edildi.

  • 3

    3. "YIL SONUNDA SÜRPRİZ RAKAMLAR GÖREBİLİRİZ"

    Hazine Bakanı Albayrak, cari açıkta düşüş trendinin devam etmesi durumunda yıl sonunda "sürpriz rakamlar" görülebileceğini söyledi. Bursa'da işadamlarına seslenen Albayrak, faizlerin de düşmeye başladığını belirtti ve "Daha yeni başladık, düşmeye devam edecek" diye konuştu.

  • 4

    4. PFDK CEZA YAĞDIRDI (OLAYLI DERBİNİN FATURASI)

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı derbinin cezalarını açıkladı. PFDK'nın aldığı karar neticesinde; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 7 maç men ve 65 bin TL para cezası, Terim'in yardımcısı Hasan Şaş 8 maç men ve 20 bin 800 TL para cezası, sarı kırmızılı futbolculardan Badou N'diaye 5 maç men ve 13 bin TL para cezası, Ryan Donk 6 maç men ve 15 bin 600 TL para cezası, Garry Rodrigues 3 maç men ve 7 bin 800 TL para cezası, Mariano ise 5 bin TL para cezasına çarptırıldı.

    Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz için ceza tayinine yer olmadığı kaydedilirken, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'ın ise ihtar cezası aldığı belirtildi.

    Fenerbahçe cephesinde ise sarı lacivertli futbolculardan Jailson 8 maç men ve 20 bin 800 TL para cezası, Roberto Soldado ise 6 maç men ve 15 bin 600 TL para cezası aldı.

  • 5

    5. ESKİ SAVCI FERHAT SARIKAYA TUTUKLANDI

    HSK tarafından meslekten ihraç edilen eski cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya, FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

  • 6

    6. ABD'DE BARDA SİLAHLI SALDIRI: 12 ÖLÜ

    ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir barda silahlı saldırı meydana geldi. 30 el silah sesinin duyulduğu saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi. Saldırgan da içeride ölü bulundu. Saldırı esnasında barda 200'den fazla insan vardı.

  • 7

    7. 79 YIL SONRA GELEN ÖZÜR

    Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 1939'da Nazi Almanyası'ndan kaçan Yahudileri taşıyan gemiyi geri çevirdikleri için ülkesi adına özür diledi. Kanada böylece 79 yıl sonra Yahudilerden özür dilemiş oldu.

  • 8

    8. TESLA'DAN İSTİFA ETTİ

    Elon Musk elektrikli otomobil şirketi Tesla'daki görevinden ayrıldı. Şirket Elon Musk'ın yerine Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm geldiğini açıkladı.

  • 9

    9. MÜSLÜM'DEN BİR REKOR DAHA

    Beş yıl önce yaşamını yitiren Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyazperdeye aktaran Müslüm fimi rekorlara devam ediyor. 600 bin 141 kişi ile tüm zamanların en iyi 21. açılışına ve 788 bin 280 seyirci ile tüm zamanların en iyi ikinci hafta rakamına ulaşan film, 2 milyon kulübüne girmeyi başardı. Müslüm şimdiden 2 milyon 165 bin 341 seyirci ile tüm zamanların en çok gişe rakamına oluşan 42. filmi oldu.

  • 10

    10. "HER ŞEYE BURNUMU SOKACAK KADAR APTAL DEĞİLİM"

    70 yaşına girmesinin şerefine kendisi hakkında belgesel hazırlanan Prens Charles, kral olunca her şeye burnunu sokmayacağını belirterek, “O kadar aptal değilim” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız