Günün öne çıkan 10 haberi (9 Ocak 2019)

9 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 09.01.2019 - 17:04

  • 1

    1. FETÖ'CÜLERE SESLENDİ: ARTIK SONUNUZ GELDİ

    ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu''nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arkadaşlara dedim ki '31 Mart kampanyasında biz file kullanalım, bez torba kullanalım.' Biz asla naylon poşet kullanmayacağız" ifadelerini kullandı. FETÖ'cülere de mesaj veren Erdoğan, "Buradan ülkemiz içindeki ve dışındaki tüm FETÖ'cülere sesleniyorum. Artık sonunuz geldi, gidecek yeriniz, atacak adımınız kalmadı'' dedi.

  • 2

    2. "KOBİ'LER İÇİN YENİ KREDİ PAKETİ AÇIKLAYACAĞIZ"

    2019 MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ'ler için yeni bir paketin açıklanacağını bildirdi.

  • 3

    3. TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU İSİM GÖZALTINDA (PALU AİLESİ)

    Türkiye 'Palu Ailesi'nin damadı Tuncer Ustael'in kan donduran suçlarını soluksuz izledi. Palu Ailesi'nin damadı Tuncer Ustael, dehşet hikayesiyle kamuoyunda gündem oldu. Müge Anlı'nın Tatlı Sert adlı TV programında kan donduran iddiaların eşliğinde Türkiye, Kocaeli'nde yaşayan Palu Ailesi'nin 2 cinayet bir cinayete azmettirme ve öz evlatları dahil, 4 çocuk ve baldızına tecavüz eden damat Tuncel Ustael'in akılalmaz hikayesine kilitlendi. Kocaeli Körfez Başsavcılığı'nın talimatıyla, 'kasten öldürme' suçlamasıyla Palu ailesi hakkında gözaltı kararı verildi. Cinayet Büro ekipleri, Meryem ve Melike Tahnal cinayetleriyle ilgili Palu ailesi fertlerini gözaltına alırken, evde de arama yapılacak. İstanbul'daki stüdyoya gelen ekipler, Tuncer Ustael ve eşi Emine'yi canlı yayında gözaltına aldı.

    VIDEO: PALU AİLESİNE CANLI YAYINDA GÖZALTI

  • 4

    4. "FIRAT'IN DOĞUSUNA ADIM ATMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'den çekilme konusunda ABD'de farklı kurumlardan farklı sesler geldiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Fırat'ın doğusunda adımlarımızı atmaktan çekinmeyiz" dedi.

  • 5

    5. KOLİN İNŞAAT, İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN ÇEKİLİYOR

    İstanbul Havalimanı'nın 25 yıl işletmesini üstlenen İGA'daki beş ortaktan biri olan Kolin İnşaat hisselerini devredeceğini duyurdu. Şirket, İGA'nın ortaklarıyla görüşme yürütüyor.

  • 6

    6. SİNEMA TEKLİFİ MECLİS KOMİSYONUNDAN GEÇTİ

    Yapımcılar ile sinemacılar arasındaki anlaşmazlığı ortadan kaldırmak için gündeme gelen  Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

  • 7

    7. MÜNBİÇ'TE YPG VE RUSYA'DAN ORTAK DEVRİYE

    Suriye'de Münbiç'in batısındaki M-4 karayolu üzerinde PKK/YPG'li terörsitler ile Rus askeri polisinin birlikte sınır devriyesine çıktıkları haber veriliyor. Bölgeden gelen görüntülerde, karayolunun Arimah beldesi çevresinde Rus zırhlı askeri araçlarının bayraklarla donanmış şekilde hareket ettikleri görülüyor. Ayrıntıları NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe aktardı.

    VIDEO: RUS ASKERİ İLE YPG'LİLER MÜNBİÇ KIRSALINDA DEVRİYEDE GÖRÜNTÜLENDİ

  • 8

    8. TIM COOK'TAN iPHONE AÇIKLAMASI

    Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde şirketin Çin ekonomisindeki zayıflamadan ve beklentilerden düşük iPhone satışlarından etkilendiğini açıklamış, bu açıklamanın ardından şirket hisseleri yüzde 8 değer kaybetmişti.  Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde şirketin Çin ekonomisindeki zayıflamadan ve beklentilerden düşük iPhone satışlarından etkilendiğini açıklamış, bu açıklamanın ardından şirket hisseleri yüzde 8 değer kaybetmişti.  

  • 9

    9. AVENGERS: ENDGAME'DEN YENİ GÖRSELLER VE TEORİLER (TONY STRAK NASIL KURTULACAK?

    Avengers (Yenilmezler) serisinin son filmi Avengers: Endgame için geri sayım devam ediyor. 26 Nisan 2019'da vizyona girecek filmin 24 saatte 289 milyon kez seyredilen fragmanından sızan yeni görselleriyle birlikte yeni teoriler de üretilmeye devam ediyor... İşte Marvel'ın ilk serisinin son filminden yeni görseller ve teoriler...

    AVENGERS: ENDGAME FRAGMANI

  • 10

    10. JENNIFER LOPEZ'DEN İKİ TÜRK İSME TAKİP (TOPLAMDA 5)

    Instagram’daki takipçi sayısı 86 milyonu aşan Jennifer Lopez’in iki Türk ismi takibe alması dikkat çekti. ABD’li yıldızın takip ettiği Türk sayısı da beşe ulaşmış oldu. Lopez, Instagram'da 1090 kişiyi takip eden 49 yaşındaki ünlü sanatçı, kendisini takip eden Ogan Cihan Öcal ve İzmirhan ismli iki Türk hesabını kısa süre önce takibe aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız