Iğdır Sanayi Sitesi'nde patlama: 3 ölü, 14 yaralı

Iğdır Sanayi Sitesi'nde tüplerin depolandığı alanda meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı, çok sayıda iş yeri ile araçta hasar oluştu.

Haberler Anadolu Ajansı 20.04.2018 - 13:06 Son Güncelleme : 20.04.2018 - 13:57

  • 1

    Iğdır'da, kent merkezindeki Iğdır Sanayi Sitesi'nde tüplerin depolandığı alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle alandaki tüp yüklü kamyon ile çevredeki iş yerleri ve araçlarda yangın çıktı.

  • 2

    Olay yerine polis, itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Patlamada sanayide iş yeri bulunan Esat Bağcı ile 14 kişi yaralandı, Taner Yıldırım ile bir kişi daha enkaz altında kaldı. Olayda, çok sayıda iş yeri ve araçta hasar oluştu. 

  • 3

    112 Acil Servis ekiplerince, Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Bağcı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bağcı'nın cesedi hastanenin morguna konuldu. Diğer 14 yaralıdan sağlık durumu ağır olan Turan Şallı Kars'taki Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'ne, Gökhan Zorman da Erzurum'daki Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • 4

    Vücudunda yanıklar olan yaralıların hastanelere sevk edilmesi sonrası olay yerinde AFAD ve belediye ekiplerince iş makineleri desteğinde yapılan enkaz kaldırma çalışmasında Yıldırım ile bir başka kişinin daha cesedine ulaşıldı. Bu 2 kişinin cesedi de Iğdır Devlet Hastanesi morguna getirildi.

  • 5

    Patlama nedeniyle bazı iş yerleri çöktü, tüp yüklü kamyon ile bazı araçlar yandı. İş yerleri ile araçlardaki yangın, itfaiye ve TOMA'ların müdahalesiyle söndürüldü. Olayın ardından polis ve itfaiye ekipleri bölgede incelemelerde bulundu. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • 6

    VALİ ÜNLÜ OLAY YERİNDE

    Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bülent Zeğem ve Iğdır Sanayi Sitesi Başkanı Atakan Taşkınsu, olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Ünlü, daha sonra Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

  • 7

    Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ünlü, yaralıların tedavisinin Iğdır Devlet Hastanesi'nde sürdüğünü söyledi. Ünlü, "Iğdır'daki yaralılarda genellikle cam batması ve küçük kesikler ya da patlamanın tesiriyle yoğun baş ağrısı ve kulak zonklaması var. Patlamanın etkisiyle 3-4 iş yerinde hasar, çökmeler meydana gelmiş. Arkadaşlarımız arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor, ümit ediyoruz ki içeride kalan yoktur" diye konuştu. 

  • 8
    Patlamanın yaşandığı alanda oksijen ve mutfak tüpleri olduğu için alana görevliler dışında kimsenin yaklaştırılmadığına dikkati çeken Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
  • 9
    "Bölge, ekiplerimizin kontrolünde. Iğdır için üzücü bir gelişme. Bu olay, 15-20 gün önce göçmenlerin hayatını kaybettiği kazadan sonra bizim için yeni bir acı, inşallah son olur. Burada belediye başkanımızla, emniyetle, ilgili kooperatif başkanımızla da istişare ettik. Bu küçük sanayi sitemiz de zaten şehrimize yakışmıyor, kuruluş itibarıyla da yapım aşamasında da çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı için, sağlıklı bir inşaat aşaması yaşamadığı için maalesef kronik yapısal sorunları var."
  • 10

    ''BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN İYİDİR"

    Ünlü, kente yakışan küçük bir sanayi sitesi kazandırmaları gerektiğini söyledi. "Bir musibet bin nasihatten iyidir" diyen Ünlü, şunları kaydetti:
  • 11
    "Defalarca bu konuda uyarılarda bulunduk ama taşınması noktasında maalesef yeterli mesafeyi alamamıştık. Bu olaydan sonra söylediklerimizin maalesef haklı çıktığını düşünüyorum. Oradaki sanayi kollarının, yaptıkları faaliyete göre tehlikeli iş kollarına ayrılarak sektör sektör planlanması lazım, bunun çok güzel örnekleri var. İnşallah bu faciadan bir ders çıkararak küçük sanayi sitemizi daha güvenli, daha güzel bir şekilde inşa ederiz."
  • 12
    Sanayi sitesinde tüp depolanmasının doğru olmadığına işaret eden Ünlü, "O bölgede tüp depolama faaliyetinin yapılmaması lazım. Zaten patlama alanındaki iş yeri, bu amaçla çalışan bir iş yeri değil ancak orada oksijen kaynağı tüplerinin depolandığını öğrendik ama son birkaç haftadır mutfak tüplerinin de orada depolandığını öğrendik. Bununla ilgili de adli tahkikat başlatıldı" bilgisini paylaştı.
  • 13

    "PATLAMANIN KAYNAĞI TÜP"

    Belediye Başkanı Yikit de patlamanın saat 10.00'da tüp yüklü kamyonun sanayi sitesindeki tüp depolama alanına gelişi sonrası meydana geldiğini belirterek, "Patlamanın kaynağı tüp, tüp nakli sırasında meydana gelen bir patlama. Mutfak tüplerinin depolandığı bir alan" dedi. Patlamada yaralananların bazılarında ciddi uzuv kayıpları olduğunu, enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yikit, "Enkazın tamamıyla ilgili henüz daha bir sonuç alamadık" şeklinde konuştu. Yikit, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırdıklarını söyleyerek, "Bize isimleri gelen ama şu anda ulaşamadığımız birkaç kişi var. Enkaz kaldırma ve yaralı arama çalışmalarımız devam ediyor. Hem AFAD'ın hem de zabıta ve itfaiye birimlerimizin arama çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız