Samsun'da kırmızı alarm (Örnek kentte yüzde 50 artış)

Samsun'da 3 ay önce yer yer beyaz ve yeşil renklerin, genellikle de kırmızının hakim olduğu corona virüs haritası, risk yoğunluğunun artmasıyla kıpkırmızı hale geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, temmuzda vaka sayıları ve tedbirde Samsun'u örnek iller arasında göstermişti. Koca dün yaptığı açıklamalarda ise son hafta içinde kentte vaka sayılarının yüzde 50 artış gösterdiğini belirtti.

Haberler İHA 26.11.2020 - 12:43

  • 1
    Samsun’da ‘Hayat Eve Sığar Uygulaması’ndan (HES) 31 Ağustos ve 26 Kasım tarihlerinde 3 ay zaman aralığıyla alınan görüntüler corona virüste vaka artışlarını gözler önüne serdi. 3 ay önce diğer renklerin de görülebildiği haritada şimdilerde ‘yüksek risk’i temsil eden kırmızı renk yoğunluğu dikkat çekiyor. Şehir, uygulamadan bakıldığında kıpkırmızı halde bulunuyor.
  • 2

    ÖRNEK İLDİ, SON HAFTA İÇİNDE YÜZDE 50 ARTIŞ GÖSTERDİ

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, temmuz ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında vaka sayılarının ve tedbirlerin uygulanmasında örnek iller arasında Samsun’u göstermişti. Koca dün yaptığı açıklamalarda ise son hafta içinde Samsun’da vaka sayılarının yüzde 50 artış gösterdiğini belirtti.
  • 3

    VALİLİKTEN UYARI

    Samsun Valiliği de konu hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, “Salgının seyrini değiştirmek sizin elinizde. Alınan tedbir ve kısıtlamaların daha iyi ve hızlı netice vermesi için sizin desteğiniz şart. Lütfen zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın” denildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız