Türkiye'nin batısını fırtına vurdu: İl il son durum

Türkiye dünden bu yana lodosun etkisi altında. Dünden bu yana İstanbul'da 4, Kocaeli'de 2 ve Zonguldak'ta da bir kişi hayatını kaybetti. AFAD yaşananlara ilişkin son durumu açıkladı.

Haberler ntv.com.tr 30.11.2021 - 21:19

  • 1

    Şiddetli lodos Türkiye'nin batı kesimini etkilemeye devam ediyor. İstanbul'da 4 can kaybına neden olan fırtına birçok ilde çatıların uçması, ağaçların devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açtı.

  • 2

    AFAD  yaşananlarla ilgili son duruma ilişkin bir açıklama yaptı.

  • 3

    "BOĞAZ'DAKİ GEMİ GEÇİŞLERİ TRAFİĞİ KAPATILDI"

    İstanbul AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz, AFAD merkezinde yaptığı basın açıklamasında, dün sabah 06.00'da başlayan fırtınanın, şiddetini azaltsa da etkisinin devam ettiğini ve hızının zaman zaman saatte 100 kilometreye ulaştığını kaydetti.

    Toplam bin 462 olaya müdahale edildiğini, ilk müdahale ekiplerinin çalışmalarının sürdüğünü belirten Yılmaz, "Kuvvetli yağış neticesinde deniz ulaşımında aksaklıklar, enerji hatlarında kesinti, tramvay seferlerinde aksamlalar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde trafiğin iki yönlü fakat tek şeritten sağlanması şeklinde olmuştur. Boğaz'daki transit gemi geçişleri trafiğe kapatıldı" dedi.

  • 4

    "46 VATANDAŞIMIZ YARALANDI"

    Motosiklet ve scooterların bu akşam saat 18.00'e kadar trafiğe çıkışının yasak olduğunu da hatırlatan Yılmaz, "Yaşanan olumsuzluklar sonucunda sabah saatleri itibarıyla 112 çağrı merkezine 4 bine yakın ihbar gelmiş, acil müdahale ekipleri ivedilikle ihbar noktalarına yönlendirilerek gerekli müdahaleler yapılmıştır. İlçe kaymakamlıklarından alınan şu anki bilgilere göre, 528 çatı uçması, 839 ağaç devrilmesi, 39 araç hasarı, 44 trafik ışığı ve yön tabelası devrilmesi, 12 istinat duvarı ve yol çökmesi yaşandı. İstanbul genelinde şu an itibarıyla 46 vatandaşımız yaralandı, 4 vatandaşımız ise vefat etti." diye konuştu.
  • 5

    KOCAELİ

    Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre kentte şiddetli rüzgar ve fırtınada 2 kişi öldü, 287 olaya müdahale edildi.

    Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

    Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle saat 17:30 itibariyle ilimiz genelinde 137 çatı uçması ve çatıda tehlike arz eden durum, 32 ağaç devrilmesi, 1 direk devrilmesi, 1 baca yıkılması, 6 tabela düşmesi, 1 iskele kalıbı çökmesi, 39 tehlike arz eden durum, 6 su taşkını, 2 minare yıkılması, 54 sera ve 6 araç hasarı, bir işletmeye ait duvar çökmesi, bir de insan kurtarma olmak üzere toplam 287 olay meydana gelmiştir. Bu olaylarda 8 vatandaşımız yaralandı, Derince ve Gebze ilçemizde 2 vatandaşımız çatıdan düşmek suretiyle vefat etmiştir.

  • 6

    AFAD'tan yapılan son açıklamaya göre diğer illerde son durum:

    ZONGULDAK

    Ereğli ilçesinde 2 konutun çatısı uçtu, 1 konutun çatısı yandı, 1 konutun da balkonunda yangın çıktı. 

    Dün hastane inşaatında çalışan bir işçi rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kalarak hayatını kaybetmişti.

  • 7

    BURSA

    Şiddetli rüzgâr nedeniyle 64 ağaç devrilmesi, 81 tehlike arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, 1 trafik kazası, 11 tabela uçması ve 7 hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana geldi. Yaralanma ve can kaybı yok.

  • 8

    BOLU

    Mudurnu ve Göynük ilçelerinde toplam 2 çatı uçması olayı meydana geldi. An itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma bilgisi yok.

  • 9

    TEKİRDAĞ

    Şiddetli rüzgar nedeniyle 1 ağaç devrilmesi, 2 direk devrilmesi, 4 çatı uçması, 1 tabela uçması olmak üzere toplam 8 olay meydana geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok.

  • 10

    YALOVA

    10 ağaç devrilmesi, 1 tehlike arz eden parça ihbarı, 5 çatı uçması, 1 çit devrilmesi ve 1 ekip talebi olmak üzere toplam 8 olay meydana geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok.

  • 11

    BALIKESİR

    8 çatı hasarı, 1 ev duvarı yıkılması ve 2 araç hasarı meydana geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok.

  • 12
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız