Çernobil'e katılan İgor Khiryak: 2.5 ay orada bulundum

Son dönemde beş bölümlük tarihi diziyle gündeme gelen Çernobil nükleer felaketi hakkında çalışmalarına katılan siyahi asker İgor Khiryak anlattı. Khiryak, "Hiç çıkmadan 2.5 ay orada bulundum” dedi.

Haberler 09.06.2019 - 17:25

  • 1
    Daha önce İngiliz senaryo yazarı Karla Marie Sweet, Çernobil dizisinde tek bir siyah oyuncunun olmamasına tepki göstermişti


  • 2
    Bunun üzerine araştırma başlatan Rus gazeteciler, Çernobil faciasının sonuçlarını kaldırma çalışmalarında gerçekten İgor Khiryak adında bir siyahın yer aldığını ortaya çıkardı.


  • 3
    Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Zvezda televizyonunun konuştuğu İgor Khiryak, “Askerdim. Kiev’deki duba köprü alayına gönderildim, aynı günün akşamı Çernobil faciasının sonuçlarını ortadan kaldırmaya gönderildim. Hiç çıkmadan 2.5 ay orada bulundum” ifadelerini kullandı.


  • 4
    Çernobil’deki Pripyat nehri üzerindeki köprüde görevlendirildiğini anlatan Khiryak, “Gemilerin geçişini ve köprünün çalışır durumda kalmasını sağlıyorduk. Ayrıca nükleer santralindeki köprüde çalıştık, giriş çıkışları kontrol ettik, tek seferlik işler yaptık” diye konuştu.


  • 5
    Khiryak, Çernobil’deki çalışmalar sonucu gırtlak yanığı ve kanser olduğunu da sözlerine ekledi. Zvezda televizyonu, halihazırda Khiryak’ın Ukrayna’nın Çerepovets şehrinde emekli olduğunu aktardı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız