Defne Samyeli: Sol Yanım'ın Asena'sı ateşle oynamaktan kaçınmıyor hatta bunu seviyor

Star TV'nin yeni dizisi Sol Yanım'da Asena'ya hayat verecek olan Defne Samyeli karakteri ve dizi hakkında merak edilenleri anlattı. Samyeli "Asena'yı ilginç ve hatta eğlenceli kılan özelliklerinden biri ateşle oynamaktan kaçınmaması, hatta bunu sevmesi. İçinde bulunduğu duygusal halde, istediğini almak için planlı programlı hareket ederken, istediklerini vermeyenlerden küçük intikamlar alarak kendi adaletini fütursuzca sağlama şekli. Küçük kazanımlarla, küçük ilgi ve sevgilerle pek mutlu olacak kadar da çocuksu. Hani o sevgi ve güven perdesini ona sonuna kadar açsalar, Asena tamamen kalbini açacak ama açmıyorlar hiç" dedi.

Haberler 25.11.2020 - 06:32

  • 1

    Defne Samyeli; başrollerini Özge Yağız, Tolga Mendi, Cemre Baysel, Emre Bey, Cansel Elçin, Esra Bezen Bilgin, Deniz Barut ve Taner Rumeli ile paylaştığı Star TV'nin yeni dizi Sol Yanım'ı ve canlandırdığı Asena karakteri hakkında merak edilenleri anlattı. 

    Sol Yanım projesine sizi çeken ne oldu?

    Doğru zamanda, doğru ekibin karşıma çıkması. Oyunculuğu özlediğim ve televizyonda işimle olmayı istediğim bir dönemde BKM gibi güvendiğim bir markanın, yine güvendiğim bir yönetmen ve senaristle buluşmuş olması. Benim için bu denklem olmazsa, hikaye ve karakter içimde heyecan uyandırsa bile, projelere dahil olmuyorum.

  • 2

    Karakterinizden bahseder misiniz?

    Asena, aslında içine doğduğu hayatın koşullarını değiştirmeyi genç yaşta kafasına koymuş, mütevazı evi, ailesi ve ortamından güzelliği ve aklını kullanarak sıyrılmış kadınlardan biri. Gecekondu mahallesinden modelliğe, oradan da kendine daha layık olduğunu düşündüğü sosyoekonomik bir yaşama adım atmış. Bu vesileyle edindiği çevreyi de kullanarak kuvvetli ve karizmatik bir erkeğin eşi olmuş. Buraya kadarı alışıldık bir kadın hikayesi. Alışıldık olmayan kısmı, karakterin git gide dönüştüğü kişi. Asena’nın yeni hayatı uğruna ödemiş olduğu bedeller, vermiş olduğu sözler var. Bunlar bir süre sonra hayatını çekilmez hale getiriyor. Dizimizin anlattığı dönemde ise ‘biri’ olmaya dair hırsları, önemsenmek, sevilmek ve kabul edilmek için duyduğu ihtiyaç ile birleşiyor. Evlilikle girdiği aileden de kendi ailesinden de hatta sosyal çevresinden de bu ihtiyaçlarına karşılık bulamıyor. O da kendi varoluş ve nüfuz alanını yaratmaya çalışırken bir yandan sevgiye ve aidiyete dair ihtiyaçlarını kocasından, kocasının çocuklarından talep etmeye devam edecek. Onlardan alamadığını da dışarıdan dolduracak. Risk alma kapasitesi büyük, oyunbaz ve tabii, dişi bir kadın Asena. Hayatında sevgiyi hep güzelliği ve cinsel cazibesiyle bağdaştırmış. Çünkü başka türlüsünü yaşamamış. Onu kimse salt Asena olarak sevmemiş. O da kimseyi gerçek anlamda sevmiyor. En önemli odağı, kocası İhsan. Ona tutkuyla bağlı, ve kocasını çocuklarından kıskanıyor. İhsan, Asena için hayal ettiği hayatın sembolüyken, Asena o hayatta kendisini bir türlü kalıcı ve güven içinde hissedemiyor. En önemli sorunu da, ‘yerleşmek’. Beraber yaşadığı insanların kalbine, o eve, öyle bir yerleşmek ki, oradan çıkmayacağının, orada sıkı sıkı tutulacağının güvencesiyle kendini yeni hayatına adamak. Bunu arsızca istiyor. Ve bu olmadıkça hınçlanıyor.

  • 3

    Karakterinizin en ilginç özelliği nedir?

    Benim için Asena’yı ilginç ve hatta eğlenceli kılan özelliklerinden biri ateşle oynamaktan kaçınmaması, hatta bunu sevmesi. İçinde bulunduğu duygusal halde, istediğini almak için planlı programlı hareket ederken, istediklerini vermeyenlerden küçük intikamlar alarak kendi adaletini fütursuzca sağlama şekli. Küçük kazanımlarla, küçük ilgi ve sevgilerle pek mutlu olacak kadar da çocuksu. Hani o sevgi ve güven perdesini ona sonuna kadar açsalar, Asena tamamen kalbini açacak ama açmıyorlar hiç.

  • 4

    Star TV seyircisini Sol Yanım’da neler bekliyor / neler izleyecek?

    Star TV seyircisi ne ararsa bulacak desem yanlış olmaz sanki. Bir kere bu sezona damga vuracak cazibe ve yetenekte genç oyuncuların aşk, entrika ve hatta dramla örülü hikayeleri, hem gençleri hem orta yaş izleyicisini tatmin edecek türden. Orta yaş hikaye aksında da aynı formülasyon var. Her yaş grubundan aşk, dram, hafif eğlence ve hatta aksiyon arayan herkes ilgiyle izleyebilir.

  • 5

    Sol Yanım projesi ilan edildiğinden beri sosyal medyada büyük ilgi görüyor ve merakla bekleniyor. Dizi severlerin bu ilgisine karşılık ne söylemek istersiniz?

    Evet, farkındayım. Çok heyecanlı bir şey bu. Özellikle yabancı seyirci büyük merakla bekliyor hikayeyi. Onların merakı ve heyecanı bizimkini de körüklüyor. Sosyal medya benim çok kriter olarak gördüğüm bir unsur değil. Bununla birlikte daha başlamadan bu merak, bu güzel dilekler içimi ısıtıyor. Etiketlendiğim hikayeleri merakla açıyor, sevinçle kalpler falan yolluyorum. Sadece sosyal medyada aktif olanlar değil, onlarla birlikte tüm dizi severlere şunu söylemek isterim; zor dönemlerden geçiyoruz. Normal yaşam zor, çalışma hayatı ise Covid’le iyice zorlaştı. Bu şartlarda tüm ekibimiz tedbirlerimizi alarak, hijyenik ve sosyal olmaya dair yeni koşullarda çekim ve oyunculuk yapıyoruz. Bazen haftada iki kere kan verdiğimiz oluyor, virus karşıtı önlemler dahilinde. Çünkü çok yakın çalışmak zorundayız. Bütün bunlara rağmen öyle çok sevdiğimiz bir işi öyle güle oynaya yapıyoruz ki. Elbette severek yaptığımız her iş lüks, ama daha önemlisi işimizi sunduğumuz mecra. Yani seyircilerimiz. Onların hayatına haftada bir gece, vakitlerini heyecanla ayırmak isteyecekleri bir iş kazandırabilirsek dünyanın en mutlusu oluruz. Tüm dileklerim bu yönde.

    Sol Yanım'dan ilk tanıtım / Tıkla- İzle

  • 6

    Sol Yanım’deyimi sizin için ne ifade ediyor?

    Kalp… Hatta gönül.  Bütün vücudu besleyen, yaşatan en değerli, en kuvvetli organımız. Öte yandan da en hassas. Biliyor musunuz, kalp kırıklığının tıpta fizyolojik karşılığı var. Yani kalbiniz kırıldığında, fiziksel olarak da hasar görüyor, üstelik kimi zaman kalıcı. Belki de o nedenle, en hassas, en değerli hazinemize, kalbimize, her sevdiğimizi almaya korkuyoruz. Çünkü savunmasız kalmak istemiyoruz. Sonradan acı çekmek istemiyoruz. ‘Sol Yanım’ın kapılarını ardına kadar açmak bu kadar riskli. Ama bazen ne kadar kapalı tutmaya çalışırsak çalışalım birileri gelip sol yanımıza yerleşiveriyor. Orada çiçekler de açtırabiliyor, depremler de tetikleyebiliyor. Bakalım dizideki karakterim Asena’nın yolculuğunda onun sol yanına neler olacak, bu gerçekten çok heyecanla beklediğim bir süreç.

    Sol Yanım’ın ikinci tanıtımı / Tıkla- İzle

  • 7
  • 8
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız