Ghislaine Maxwell'in pedofil milyarder Jeffrey Epstein hakkındaki ifadesine yönelik gizlilik kararı kaldırıldı

Cinsel taciz ve çocuk istismarı suçlarıyla tutuklandıktan sonra cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein'e fuhuş ağını yönetmede yardım etmekle suçlanan eski sevgilisi Ghislaine Maxwell'in, Epstein hakkında verdiği ifade için gizlilik talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bu kararla, en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla yargılanan Epstein’in sırlarının açığa çıkması bekleniyor. 

Haberler ntv.com.tr 21.10.2020 - 07:00

  • 1

    Cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’n eski sevgilisi ve fuhuş işlerindeki ortağı Ghislaine Maxwell, ifadesinin gizli kalması için mahkemeye yaptığı başvuruyu kaybetti. Manhattan'daki 2. ABD Temyiz Mahkemesi, halkın Maxwell'in Nisan 2016'da alınan 418 sayfalık ifadesini görme hakkına sahip olduğunu söyleyerek gizlilik talebini reddetti.

  • 2

    Karar üzerine Maxwell'in avukatlarının, başka bir temyiz planlayıp planlamadıkları henüz bilinmiyor.

    Bu karar, Epstein'i suçlayan kadınlardan biri olan Virginia Giuffre'nin 2015 yılında açtığı davadaki ifadesi ile yüzlerce başka belgenin açığa çıkmasını içeriyor.

  • 3

    Bu dava 2017'de sonuçlanmış ve belgelerin çoğu kamuoyuna açıklanmıştı. Ancak Maxwell’in ifadesi açığa çıkarılmamıştı. Maxwell'in avukatları, ifadede yer alan "samimi, hassas ve kişisel ayrıntıları" ifşa etmenin, Epstein'e yönelik cinsel istismar suçlamalarında savunmayı zayıflatabileceğini söyledi.

  • 4

    Avukatlar ayrıca Maxwell’in ifadesinin açığa çıkarılmasının, anayasal hakkını ihlal edeceğini ve jüri üyeleri, ifade içeriğinden dolayı ona karşı durabileceği için adil yargılanmasını tehlikeye atacağını söylediler.

  • 5

    58 yaşındaki Maxwell, Epstein'ın en küçüğü 14 yaşındaki reşit olmayan kızları, 1990'ların ortalarında fuhuş eyleminde bulunmaları için işe almasına yardım etmekten suçsuz olduğunu ve yalancı şahitlik yapmadığını iddia etti.

    Maxwell için gelecek yıl temmuz ayında bir duruşma yapılması planlanıyor.

  • 6

    Epstein’in kurbanlarından biri olduğunu iddia eden Virginia Giuffre, Maxwell’in, kendisini Epstein'ın çevresiyle tanıştırdığını, Epstein ve diğer zengin, güçlü erkeklerle cinsel ilişki kurmak üzere çalıştırdığını iddia etmişti.

  • 7

    İfadenin gizliliğini kaldırma çabası, Epstein'ın 2007'deki fuhuş suçlamalarından kaçınmak için gösterdiği başarılı çabayı araştıran Giuffre ve Miami Herald gazetesinden geldi.

  • 8

    Maxwell, 2 Temmuz'da savcıların saklandığını söylediği New Hampshire'da tutuklandı ve şu anda Brooklyn'de bir hapishanede tutuluyor.

  • 9

    En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Epstein, Ağustos 2019’da Manhattan’da kaldığı hapishanede ölü bulunmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız