Haftanın Filmleri (19 Ekim 2017)

Bu hafta 4'ü yerli 8 film vizyona girdi. Robert Pattinson'un başrolde olduğu "Soygun", Aamir Khan'ın filmi "Süperstar", yerli yapımlardan "Damat Takımı" öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 20.10.2017 - 07:30

  • 1

    "Soygun"

    Robert Pattinson'un Kristen Stewart'tan sonra iflah olmadığını düşünenlere bir cevap "Soygun". Yakışıklı olmalıyım, soyunmalı ve sevişmeliyim motivasyonundan çıkıldığında iyi aktör olunuyor sanırım. Sinema dünyasının şu sıralar parmakla gösterdiği Benny Safdie ve Josh Safdie biraderlerin yönetmen koltuğunu paylaştığı film, eskiye, sokağa, karanlık işlere, suçluluk duygusuna ve darmadağın hayatlara New York'un atmosferinden bakıyor. Pattinson ve Benny Safdie soygun yapan iki kardeşi oynuyor. Yönetmenin zihinsel engelli Nick rolünde çok başarılı olduğunu söylemeden geçmeyeyim.

    "Soygun" fragmanı 

  • 2

    "Süperstar"

    Aamir Khan, Türkiye'ye geldiğinde yer yerinden oynadı. Onu iyi bir aktör ve yönetmen yapan, Hindistan'tan dünyaya uzanıyor olması elbette. Zeki adam bence! Ama her şeyden öte, karikatüristik tiplemeleriyle gözümü dolduruyor Khan. Advait Chandan'ın yönettiği bu filmde de yine öyle birine, ünlü bir müzik direktörüne hayat veriyor. Şarkıların yürek burktuğu, dünyanın dinlediği bir şarkıcı olmak için mücadele veren 14 yaşındaki kızın hikayesinin gözleri nemlendirdiği film izlemeye değer. 

    "Süperstar" fragmanı

  • 3

    "Damat Takımı"

    Lise yıllarına dönmek ister miydim? Diye sordum "Damat Takımı"nı görünce. İsterdim tabi! Değiştireceğim şeyler olur muydu, üzerine düşünmek lazım ama bazı ritüelleri tekrarlamak isterdim. Filmdeki karakterler de öyle yapıyor. Artık birer genç adam olmadıklarının farkına varan 5 arkadaş, lisede yedikleri naneleri tekrarlıyorlar. Uzun eşek oynamak da dahil. Birbirine benzeyen hikayeleri izlemekten sıkıldığımdan mıdır, film acayip eğlenceli geldi. Bir düğün hazırlığı, birkaç aşk, uzun eşek, lise yıllarından bir düşman derken akıp gidiyor film. Oyuncu kadrosundan Özgürcan Çevik'i seviyorum. Furkan Andıç, Sarp Can Köroğlu, Sadi Celil Cengiz, Pelin Akil ve Açelya Topaloğlu da kadroda. Doğa Can Anafarta yönetmen koltuğunda.

    "Damat Takımı" fragmanı 

  • 4

    "Uzaydan Gelen Fırtına"

    Her aktör bir gün mutlaka uzay deneyimini yaşayacaktır. Bu haftanın şanslısı "Uzaydan Gelen Fırtına"nın başrolü Gerard Butler. Aslında film bir yanıyla umut vadediyor. Hep birlikte dengesini bozduğumuz iklim hareketleri, ülkelerin ortak çalışmasıyla kontrol altına alınıyor. Her ay bozulan elektronik ev eşyası misali, uzaydaki kontrol uydusu da bozuluyor. Sonra o uydu Afganistan üzerinde duruyor. Öyle tesadüf etmiş demek ki! Bol aksiyonlu, görsel efektli, ABD başkanını Andy Garcia'nın oynadığı, "Candy"nin yıldızı Abbie Cornish'in boy gösterdiği filmi Dean Devlin yönetiyor.

    "Uzaydan Gelen Fırtına" fragmanı 

  • 5

    "İlk Öpücük"

    Adam Sandler'in filmleriyle dalga geçilir. Ben severim. O aptal hallerini izlemek bana keyif verir. "50 İlk Öpücük" filmi de onlardan biriydi. Hep aynı 24 saati yaşayan Drew Barrymore'yi tavlama çabalarının anlatıldığı film, romantik bir komediydi işte. Yorulmadan, zorlamadan, düşünmeden eğlenmek gibisi yok bazen. Şimdi yıl 2017. Aynı filmin uyarlamasını çekmişiz. İçine Özge Gürel ve Murat Yıldırım'ı koymuşuz. Ancak orjinal film ne kadar dinlendiriyorsa yeni film o kadar yoruyor. Eskisi ne kadar samimiyse yenisi o kadar zorlama. Zorlama, derler insana!

    "İlk Öpücük" fragmanı 

  • 6

    “Bak Şu Leyleğe”

    Bir serçe leyleklerin arasında büyüyüp onlar gibi hissediyor. Şizofrenik bir duygu gibi geliyor di mi? Bu haftanın animasyonu aslında ne olursan ol, sevdiğin yerde ol diyor. Göç etmeye uygun olmadığını anladığında leylek olmadığını farkeden Richard, öyle şirin ki! Maceranın içine bir baykuş bir de muhabbet kuşu girince ortalık kuştan geçilmiyor tabi ama film boyunca güzel bir şarkı dinler gibi de oluyorsunuz. Reza Memari ve Toby Genkel yönetmen koltuğunu paylaşıyor.

    “Bak Şu Leyleğe” fragmanı

  • 7

    "Bölük"

    "İncir Reçeli" filmini izlediğimde ağlamıştım. Belki de psikolojim ağlamaya yatkındı o sıralar. Ne olursa olsun, iyi filmdi bence. Aytaç Ağırlar bu kez askerlerin dramatik hikayesini anlatıyor. Konu kendi başına ağır zaten. Annelerinin göz bebeği evlatlar bir arada, ülkelerine tutunmaya çalışıyor. Böylesine ağır konularda aşırıya kaçmamak, demagoji sınırını geçmemek önemli. Yönetmen, kendi askerlik deneyiminden yola çıkarak yazdığı ve çektiği filmi yıllar boyu anlatılan askerlik anılarının resm-i geçiti olarak tanımlıyor. Kaan Yıldırım, Hakan Kurtaş, Alina Boz, Aykut Akdere, Selim Akgül, M. Uğur Civaner, Salih Usta, Olgu Baran Kubilay, Süleyman Kabaali ve Avni Yalçın rolleri paylaşıyor.

    "Bölük" fragmanı 

  • 8

    "Aşka Geldik"

    Şener Kökkaya gibi bir değeri filminde başrolde görmek isteyen tek yönetmen olarak tarihe geçecek Muharrem Özabat. 1950 doğumlu bir yönetmen olması dolayısıyla verildiğini düşündüğüm bu karar için yine de tebrik ediyorum Özabat'ı. Hikaye Hollywood'da da görebileceğimiz türden. Dul bir baba ve bekar bir oğulun komik macerası işte. Avrupa'dan bir akademik heyetin gelişini ve sonsuz bekar baba - oğulu incelemesini hiç anlatmıyorum. Neden yurtdışından bir heyet gelmek zorunda?

    "Aşka Geldik" fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız