Selda Bağcan: İntihar etmeyi düşündüm

Usta sanatçı Selda Bağcan, geçmiş yıllarda yaşadığı borç sıkıntısı anlatırken o dönemlerde intihar etmeyi düşündüğünü ifade etti.

Haberler 04.03.2018 - 09:53

  • 1
    Geçtiğimiz yıl Universal Music Publishing Group ile dünya çapında edisyon anlaşması imzlayan ve yurtiçi ve yurtdışındaki çalışmalarıyla dikkat çeken usta sanatçı Selda Bağcan, bilinmeyenlerini Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'na anlattı.

    BBC Türkçe’ye verdiğiniz röportajda kendinizi yere göğe koyamadınız, nereden çıktı bu ego böyle birden?

    - Bak anlatayım bu işin aslını sana; 18 Şubat’ta Londra’da Coco adlı çok eski ve güzel bir mekanda bir konser verdim. Konserden önce de BBC benimle bir röportaj yaptı. İşte bu röportajdan dolayı sosyal medyanın lincine uğradım. Benim için “Aleyna Tilki’nin yaşlanmışı” dediler. Yazılanlar içinde en çok bu hoşuma gitti. Ama ben sosyal medyada yazılanlar gibi biri değilim.
  • 2
    Koskoca BBC yalan söyleyecek değil herhalde, bu sözleri söylemediniz mi?

    - Röportajda soruları bir kadın spiker soruyordu. Ama yayınlanan videoda soru soran gözükmüyor. Sonuçta ben monolog yapar gibi kendimi metheder oldum. Halbuki orada ben kadına cevap veriyordum. Röportajda soruları yok etmişler. Sorular yayınlanmayınca hakikaten tuhaf olmuş.

    “1970’lerde internet olsaydı şu anda Ay’a çıkmıştım” demediniz mi?

    - Soruları soran kadın bana “Siz son zamanlarda ünlü oldunuz” dedi.
  • 3
    Türkiye’den çıkamadığınız dönemde yurtdışında bir albüm için şarkınızı göndermiştiniz değil mi?

    - Evet, 1986 yılında. Gidemediğim halde şarkım plakta yer aldı ve o plak bütün dünya radyolarını dolaştı. Radyolarda benim şarkım çalınınca bütün dünyadan festival davetleri almaya başladım. O zamanlar sosyal medya da yoktu. Sosyal medya şimdi konserler için çok işimize yarıyor ama ah şu troller olmasa...

    Trollerden çok mu çekiyorsunuz?

    - Lince uğradım. BBC röportajında karşımda soru soran kişi gözükmediği için sürekli kendimi övüyormuşum gibi oldu. Resmen komplo gibi. Ama sonra Londra’da verdiğim konserde 5 kere bis yaptım.
  • 4
    “Kendi sesimi dinlediğim zaman tüylerim diken diken oluyor” dediniz mi?

    - Söylediklerimin hepsi doğru ama kadın beni gaza getirdi. Hayatta söylemeyeceğim şeyleri söyledim. Sesim evet benzersiz ama bu laf benim ağzımdan hayatım boyunca hiç çıkmamıştı. Bunu başkaları söylerdi. Doğru, birkaç kez evde kendimi dinlerken tüylerim diken diken olmuştu. Allah’tan evde oldu ama (gülüyor)..
  • 5
    Yatırımlarınız yok mu?

    - Bodrum’da evim var. Bir de Etiler’de evim var. Şu an bulunduğumuz bu ev kira.

    Kira mı?

    - Maalesef. Böyle bir ev trilyondan başlıyor artık. Alma şansımız yok. Ben döviz kredisiyle ev aldım 1993 yılında. Döviz kredisi olduğu için 20 yıl bütün kazancım, sahip olamadığım o evin borcuna gitti. Neyse ki Etiler’deki evi kurtardık. 50 metrekare bir evimiz var orada.
  • 6
    20 yıl kredi ödediğiniz evi alamadınız mı?

    - 2 milyar kredi almıştım döviz bazında. 44 milyar olarak ödedim. 44 milyarı ödeyebilmek için başka bankalardan borç almıştım. Bankalar sattırdı o evi bana. 20 yıl benim olmayan evin borcunu ödedim. Türkiye’de dövizzedeler bu durumda işte. Dokuz kişi intihar etti o dönemde. Ben intihar etmediysem hayata bakışım protest olduğu için. Güçlü bir kişiliğim, şuyum buyum her neyse... İntihar etmeyi düşünmedim değil.

    O kadar büyük ekonomik sorun yaşadınız yani.

    - Çok büyük bir sıkıntıydı. Sonra albümüm de toplatıldı. Ahmet Kaya “Başkaldırıyorum” dedikten sonra “Özgürlük ve demokrasi sizin neyinize lan” diye yanıt verdiler.Benimkini de topladılar. O gün özgün müziğe devlet nokta koydu. 1972’den 1992’ye kadar 20 yıl yasaklıydım TRT’de... TRT tek kanaldı o zaman. Ben bütün bunlara rağmen o dönemde kasetlerimi sattırabildim.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız