Bartu Küçükçağlayan: Diskalkuli var bende (Ünlülerin hastalıkları)

Gösteri dünyasından görmeye alışık olduğumuz ünlü isimlerden bazıları hastalıkla mücadele ediyor. Kimi rahatsızlıklarını tedavi ettirirken kimilerinin ise ömür boyu sürüyor. Son olarak Bartu Küçükçağlayan, kendisinde diskalkuli (matematiksel öğrenme güçlüğü) olduğunu itiraf etti. İşte Küçükçağlayan'ın açıklamasının ayrıntıları ve ünlü isimlerin hastalıkları...

Haberler 26.10.2021 - 08:23

  • 1

    BARTU KÜÇÜKÇAĞLAYAN

    Te. ras Noir adlı YouTube programına konuk olan Bartu Küçükçağlayan, kendisinde diskalkuli (matematiksel öğrenme güçlüğü) olduğunu söyledi. 38 yaşındaki oyuncu "Diskalkuli var bende. Sayılarla ilgili problem yaşıyorum. Dört işlemle hiç aram yok. Küçükken çarpım tablosunu ezberlemiştim ama genelde parmak hesabı yapıyorum O da bir yere kadar idare ediyor" dedi.
    Küçükçağlayan "Özellikle para üstü konusunda inanılmaz geriliyorum. Allah'tan pandemi oldu da para üstü almayı bıraktım" dedi.

    Matematik Öğrenme Güçlüğü (Diskalkuli) Nedir:

    Ortada zihinsel bir problem olmadığı halde sayı ve sembolleri kavrama, matematiksel işlemleri gerçekleştirme ve ilişkilendirmede güçlük yaşatan özel öğrenme bozukluğudur.
  • 2

    CANDAN ERÇETİN

    Şarkıcı Candan Erçetin,  ışık alerjisi nedeniyle sahnede gözleri kapalı şarkı söylediğini anlattı. Güneşe ve ışığa karşı göz alerjisi olduğunu söyleyen Erçetin sözlerini söyle sürdürdü: “Güneşe çıkmıyorum. Beyaz tenliler güneş alerjisine fazla kapılıyor. Benim uçuğum da var, bir tür herpes. Güneşe çıkınca bütün dudaklarım uçukluyordu. Güneşe çıkınca bütün dudaklarım uçukluyordu. Bu böyle devam etti. O kadar uzun oldu ki güneşe çıkmayalı. Gözümde de güneş ve ışık alerjisi var. Yaşarmaya başlıyor, onu refleks olarak geliştirdim. Sahnede genelde gözlerim kapalı şarkı söylüyorum çünkü gözlerime bütün konserlerde en az 2 binlik ışık vuruyor"
  • 3

    ŞEVVAL SAM

    Nişantaşı’nda objektiflere takılan Şevval Sam hastalığı hakkında konuştu. Yaklaşık iki yıldır immünoterapi tedavisi gören sanatçı, “Büyük bir sorunum yok, kronik ürtiker vardı, bir türlü geçmiyordu. Tedavi gördüm ve bazı besinlere karşı alerjim olduğu anlaşıldı. Bir diyet programı hazırladık. Şu an kendimi hastalıktan kurtardım gibi...” dedi.

  • 4

    BENSU SORAL

    Bensu Soral, 16 yaşındayken şişmanlayınca babası “Kilolarına dikkat et” diye uyarmış. Duruma çok üzülen Soral, bu sözleri dert edinerek diyete girince bir gün içinde 3 kez baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmış. Soral'a doktor epilepsi teşhisi koyup 1 yıl ilaç tedavisi uygulamış. Soral, “Meğer doktorun teşhisi yanlışmış. Epilepsi değilmişim. Kalbimde hayati tehlikesi olmayan, ama ömür boyu taşıyacağım bir rahatsızlık oluşmuş.Yaptığım bilinçsiz diyet bu durumu tetiklemiş. Aşırı heyecan ve nabız yükselten sporlar bana yasak. Ben de buna göre yaşıyorum” diyor.
  • 5

    GÖKHAN ÖZOĞUZ

    Vertigo hastalığıyla mücadele eden Gökhan Özoğuz birçok kez konserlerine ve O Ses Türkiye'de jüri olduğu dönemde programın çekimlerine katılamamıştı.
  • 6

    SERTAB ERENER

    Sanatçı 11 yaşından itibaren ülseratif kolit hastalığı ile tanışmış. Uzun süre hastalığı ile mücadele eden Erener, hastalığının mesleğinin zirvesine çıkmasına engel olmasına izin vermeyerek, yoluna devam etti. 1995 yılında kalınbağırsağı operasyon ile alındı. Erener halen sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor.
  • 7

    SEDA SAYAN

    Yıllardır tiroid bezi rahatsızlığı olan ve düzenli olarak ilaç kullanan sunucu aç kalamıyor. Yemek yemediği zaman rahatsızlanan ve başı dönen Seda Sayan hastalığına hala bir çare bulabilmiş değil.
  • 8

    DEFNE SAMYELİ

    Defne Samyeli, 2000'de rahim kanserine yakalandığını öğrendi. New York'ta ameliyat geçiren Samyeli uzun bir tedavi süresinden sonra Türkiye'ye tamamen iyileşmiş olarak döndü. Şimdilerde böyle bir rahatsızlığı bulunmayan Samyeli'nin kadınlara tavsiye olarak sık sık jinekoloğa görünmeleri ve testler yaptırmaları gerektiğini söylüyor.
  • 9

    SEZEN AKSU

    Uzun yıllardır panik atak hastalığı tedavisi gören Sezen Aksu'nun rahatsızlığı azalsa da tamamen geçmedi.
  • 10

    ASLI ENVER

    Aslı Enver'in disleksi bozukluğu var yani okuma güçlüğü. Herhangi bir oyuncunun yarım saatte okuduğu metni Aslı Enver 4-5 saatte okuyabiliyor.
  • 11

    KIVANÇ TATLITUĞ

    Uzun süre uyku apnesi hastalığıyla boğuştu. Hayati tehlikeler içeren bu hastalığı uzun süren tedavi yöntemleri ile yendi.
  • 12

    BEREN SAAT

    Beren Saat, tırnak yeme hastalığını ilaç tedavisiyle bıraktı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız