"Bir dargın, bir barışık" ilişkiler depresyona sokuyor

"İlişki durumu, bir dargın, bir barışık" çizgide gidenlerin daha çok depresyona girdiği belirlendi. İlişki döngüsü ile depresyon arasındaki bu bağlantıyı ortaya koyan araştırma Amerika'da yapıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 06.09.2018 - 16:20

Arşiv
Missouri Üniversitesi'nde 545 yetişkin üzerinde yapılan araştırma, özel ilişkilerinde sürekli ayrılıp tekrar barışanların daha fazla depresyona sürüklendiğini gösterdi.

Çiftlerin ilişkilerinde bir dargın bir barışık olmasının duygusal karmaşaya yol açabildiği belirlendi.

WebMD'nin haberine göre, araştırmacılar, "ilişki döngüsü" olarak bilinen durumun, kişilerde depresyon ve kaygı riskini artırabileceğine işaret etti.

Çalışmayı yürüten, Missouri Üniversitesi'nde görevli Kale Monk ve ekibi, ilişki döngüsü ile duygusal sıkıntı arasındaki bağlantıyı araştırmak için 545 yetişkinden alınan verileri analiz etti.

Katılımcılardan üçte biri, birliktelik yaşadıkları kişilerle 8 kereye dek ayrılıp yeniden bir araya geldiklerini belirtti.

SÜREKLİ DEĞİŞEN İLİŞKİ DURUMU DUYGUSAL KARMAŞAYA YOL AÇIYOR

Araştırmacılar, katılımcılara ayrılık ve tekrar bir araya gelme süreçlerinde ne sıklıkta kaygı, kontrolsüz endişe, umutsuzluk ve/veya hayattan daha az zevk alma gibi duygular yaşadıklarını sordu. Yaş, ilişkinin türü ve uzunluğu, çocuk sahibi olup olmama gibi faktörlerin, sonucu etkilemediği belirlendi.

"AYRILMAK VE TEKRAR BİR ARAYA GELMEK HER ZAMAN KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL"

Monk, "Ayrılmak ve tekrar bir araya gelmek, her zaman kötü bir şey değil ancak bunun döngü şeklinde tekrarlanması, kişilerin duygusal durumunu olumsuz etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız