İmplant tedavisiyle ilgili 5 soru 5 cevap

Sabit veya hareketli protezlere destek sağlamak amacıyla kemik içine yerleştirilen biyolojik açıdan uyumlu materyaller olan implantlar, diş kaybı yaşayanlar için alternatif tedavi seçeneği sunuyor.

Haberler ntv.com.tr 25.04.2019 - 09:05

Doğal diş kökünü taklit eden, aynı zamanda çene kemiğinin doğal şeklini ve hacmini koruyan küçük titanyum vidaların  implant olarak adlandırıldığını belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, implant tedavisinin diş kayıplarında tercih edilen önemli yöntemlerden olduğunu söyledi.

Kökdemir, implant tedavilerinde hasta tarafından her türlü detayın bilinmesinin önemini vurgulayarak implant tedavisi ile ilgili en çok sorulan 5 soruyu şöyle yanıtladı:

İmplant ağrılı bir işlem mi?

İmplant tedavisi öncesinde hekiminiz tarafından uygulanacak anestezik ilaçlar sayesinde ağrı duymazsınız. Ayrıca, tedavi sonrası yapacağınız buz uygulaması ağrınızın olmasını engeller. Ağrı olması halinde yapılacak en doğru şey diş hekiminizin size önerdiği ağrı kesiciyi kullanmanızdır.

İmplantın ömrü ne kadardır?

İmplant kullanımına bir süre belirlemek doğru değildir. Tıpkı kendi dişleriniz gibi düzenli bakım ve kontrollerle ömür boyu kullanabilirsiniz. İyi bir ağız hijyeni implantın ömrünü uzatır.

İmplant uygulaması sonrası hayatım kaç günde normale döner?

Rutin implant uygulamalarında lokal anestezik ilaçlar kullanıldığı için günlük hayatı etkilememektedir. Yapılan işlem sonrası eğer şişlik veya morluk oluşursa bir hafta içinde tamamen ortadan kaybolacaktır. Tedaviden sonra hekiminizin tedavi ile ilgili uyarılarına dikkat etmek şartıyla hemen işlem sonrası normal hayatınıza dönebilirsiniz. 

Sigortam implant tedavisini karşılıyor mu?

Sosyal güvenlik sigortaları karşılamıyor ancak özel sağlık sigortanızın kapsamı dahilinde ise belli bir miktarını karşılayabilir.

Diş çekimi yapıldıktan sonra implant uygulanabilmesi için ne kadar süre beklemeliyim?

İmplant diş çekimi yapıldığı seansta yerleştirilebilir ancak bazı durumlarda bölgenin iyileşmesi için 1,5-2 ay beklemek gerekir. İmplantın yapılacağı zamanı ve o bölgeye kemik tozu ihtiyacını muayene ve röntgen sonucunda hekiminiz size net olarak söyleyecektir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız