İngiltere, Pfizer-BioNTech aşısının Aralık ayında dağıtıma hazır olabileceğini açıkladı

İngiliz medyası, ilaç firması Pfizer'ın Alman BioNTech firmasıyla ortak yürütülen corona virüs aşısının Oxford-AstraZeneca’dan önce hazır olabileceğini duyurdu. Ülkede yapılan haberlere göre Pfizer ve BioNTech ortaklığıyla yapılan aşının Noel'den önce dağıtıma hazır olabileceği belirtildi.

Haberler DHA 29.10.2020 - 15:00

İngiltere'de hükümet yetkilileri ilaç firması Pfizer'ın Alman BioNTech firmasıyla ortak yürütülen corona virüs aşısının Oxford-AstraZeneca’dan önce hazır olabileceği tahmininde bulundu.

İngiliz medyasının haberine göre Pfizer'ın Alman BioNTech firmasıyla ortak yürütülen corona virüs aşısının Noel'den önce dağıtılmaya hazır olabileceğine inandığı ifade edildi.

"AŞI NOEL'DEN ÖNCE DAĞITILABİLİR"

Haberde, Pfizer’in bu hafta denemelerin başarılı olması durumunda şirketin, Kasım ayı sonlarında yeterli güvenlik verisine sahip olduktan kısa bir süre sonra ABD düzenleyicilerinden aşı adayının acil durum izni için başvuruda bulunmayı beklediği aktarıldı.

Öte yandan, İngiltere’nin Pfizer ve AstraZeneca’nın da dahil olduğu altı aşı adayı için tedarik anlaşmasının olduğu ifade edildi.

ÇİN'DE GRİP AŞISI PATLAMASI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız