Kemik erimesine karşı siyah çay

Japonya'da yapılan araştırma, siyah çayın ileri yaşlarda oluşan kemik erimesini önlediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kemik erimesini önlemek için günde en az 20 bardak çay tüketmek geriyor.

Haberler DHA 25.02.2015 - 13:23

Japon bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, siyah çay içerisindeki antioksidantlar özellikle ileri yaşlarda oluşan kemik erimesini önlüyor.

"Osteoporoz" adı verilen ve yaşı ilerlemiş insanlarda görülen kemik erimesi olarak tanımlanan hastalığa karşı siyah çay içmenin faydalı olduğu açıklandı.

Osaka Üniversitesi’nde yapılan ve Keizo Nishikawa tarafından yönetilen araştırmada siyah çaydaki "theaflavin-3" adlı antioksidantın kemik dokusuna zarar veren "metiltransferas" isimli enzimi yok ettiği ve bu şekilde kemiklerin dokusunun güçlü kaldığı tespit edildi.

Japon bilim insanlarının açıklamasına göre fark edilebilir bir gelişme meydana gelmesi için 60 kilo ağırlığında olan bir yetişkinin kemik dokusunu güçlendirmek için günde 20 bardak çay içmesi gerekiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız