Sütlü keçiboynuzu radyasyondan koruyor

Sütün, radyasyona karşı en iyi koruyucu olduğu biliniyordu. Afyon Kocatepe Üniversitesinde yapılan çalışma ise, süte keçiboynuzu eklemenin bu koruyuculuğu artırdığını gösterdi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.02.2015 - 14:50

Günümüzde hemen herkes, cep telefonu, televizyon, kablosuz internet ve diğer elektromanyetik cihazların yaydığı indirekt radyasyona maruz kalıyor.

Radyasyonun, insanlarda birçok hastalık ve olumsuzluklara yol açtığının bilimsel olarak da saptandığına dikkati çeken Afyon Kocatepe Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Çağlar, özellikle çocukları radyasyondan koruyacak, kalkan görevi üstlenecek tedbirler alınması gerektiğini anlattı.

HEM GELİŞİME KATKI SAĞLIYOR NHEM DE RADYASYONDAN KORUYOR

Sütün, radyasyona karşı en iyi koruyucu olarak bilindiğini dile getiren Çağlar, çalışma hakkında şunları söyledi: 

"Radyasyonun yoğun olduğu yerlerde ve kimyasal işlerde çalışan kişilere süt ve yoğurt verilerek mesleki hastalıklardan korunma yoluna gidildiğini biliyorduk. Şimdiye kadar süt ve süt ürünlerinin radyasyona karşı en büyük koruyucu, ilaç olduğu bilinen bir gerçekti. Keçiboynuzu, radyasyona karşı mükemmel bir koruyucu. Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümünde, son olarak hazırlanan bir projede keçiboynuzu sütle birleştirildi. Öğrencimiz Nermin Özge Bilge'nin geliştirdiği ürün, özellikle ailelerin büyük ilgisini çekti. Sütle birleştirilen keçiboynuzu, çocukların gelişimindeki katkısının yanı sıra onları radyasyona karşı da koruyor."
Radyasyondan daha çok çocukların ve ileri yaşlardaki kişilerin etkilendiği bilgisini veren Çağlar, bunun neden olabileceği riskleri bertaraf edebilmek için sütün keçiboynuzuyla tüketilmesini önerdi.

Çağlar, süt ve keçiboynuzunun, radyasyona karşı çift etkili bir ilaç olacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız