Vegan çiftin bebeğine devlet el koydu (Vegan nedir?)

İtalya’nın Milano kentinde vegan bir çiftin bebeği, yetersiz beslenme ve kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Mahkeme çocuğun velayetini anne-babasının elinden aldı.

Haberler NTV 12.07.2016 - 17:41

Hintli baba ile ile İtalyan annenin, hiçbir tür hayvansal gıdanın bulunmadığı, vegan diyetiyle beslendiği, bebeklerine de bu diyeti uyguladığı ortaya çıktı.

Bir yaşındaki bebeğin, sadece 3 aylık bir bebeğin gelişimini gösterdiği açıklandı. Anne-babanın, doktorların bebeği, hayvansal gıdayla beslemelerine izin vermemesi üzerine, olay mahkemeye taşındı.

Velayeti geçici olarak hastaneye verilen bebek tedavi altına alındı. Kalp ameliyatı da geçiren bebek ailesine geri verilmeyecek.

VEGANLIK NEDİR?

Veganlık ya da veganizm, çeşitli nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddetme anlamına geliyor. "Sıkı vejetaryenlik" diye de adlandırılan veganlıkta kişiler, hayvanlardan elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız