Küçük kaplumbağadan büyük sorular

Yazar Serhan Kansu’nun Elma Yayınevi etiketiyle raflarda yerini alan çocuk romanı ‘Sırtımdaki Okyanus’ kısa zamanda okuyucunun dikkatini çekti. Felsefe eğitimi kökenli yazar Kansu’nun küçük kaplumbağanın ağzından hayata dair sorduğu sorular kitabı hem çocuklar hem de yetişkinler için değerli bir esere çeviriyor.

Haberler 05.10.2017 - 16:40

Şerefine Kozmos’ adlı şiir kitabıyla edebiyat dünyasında dikkat çeken yazar Serhan Kansu, yeni kitabı ‘Sırtımdaki Okyanus’ ile okuyucularla buluştu. Evcil hayvan dükkanından hevesle alınıp ardından terk edilen yavru bir kaplumbağanın gerçek hikayesini anlatan eserde, kaplumbağanın ağzından yazarın sorduğu sorular dikkat çekiyor. Serhan Kansu Sırtımdaki Okyanus’tan sonra yetişkinler için kaleme aldığı yeni romanının da yakında raflarda yerini alacağını söylüyor.

“BİR MARTIDAN GÖKYÜZÜNÜ DİNLEMEK İSTERDİM”

Yazar Serhan Kansu yeni kitabı hakkında “Bir kitapçıya girdiğimde ilk yöneldiğim raflar çocuk hikayelerinin olduğu raflar oluyor. Rengarenk bir dünya. Edebiyatın şekerci dükkanı sanki. Şarkı söyleyen kediler, dans eden köpekler, bulutlarda gezen martılar. Bir kediden sobanın kenarında uyumak, bir martıdan bulutlara dokunmak nasıl bir his dinlemek isterdim. Bu kitap da korkunca evim dediği kabuğuna saklanan ve o evin içine bir okyanusa dalar gibi dalan küçük kaplumbağanın hikayesini anlatıyor" ifadelerini kullandı. 

Serhan Kansu

Kansu kitaba konu olan kaplumbağa için, “Bu yavru kaplumbağanın haberini aldığımda başta çok üzüldüm. Ancak yeni evinde çok iyi bakıldığını öğrenince çok mutlu oldum. Hevesle alınıp daha sonra sokağa bırakılan çok fazla hayvan oluyor. Pet Shop’lardan alınan yavru kaplumbağalar biraz büyüdükleri ya da hastalandıkları zaman ya çimlik bir alana sokağa bırakılıyor ya da bu şekilde terk ediliyor. Gambi’ye şimdi çok iyi bakıyorlar. Halen onu ziyarete giderim. O’nunla artık özel bir bağımız var. Dilerim hikayem çok fazla insana ulaşır. Dilerim hayvanlar ve insanlar edebiyatın dışında da birbirleriyle konuşmaya ve birbirlerini anlamaya çalışır" diye konuştu.

“YENİ KİTABIMDA KÖPEKLERLE İNSANLARI YER DEĞİŞTİRDİM”

Serhan Kansu, kısa zaman sonra yetişkinler için kaleme aldığı bir diğer romanının yayımlanacağından söz etti. Yazar, “Son rötuşlarını yeni bitirdiğim bir kitabım daha yakında gelecek. Yetişkinler için kaleme aldığım eserde insanlarla köpeklerin yerini değiştirdim. İnsanlar köpeklerin evcil hayvanı ve dünya köpeklere ait. Sert bir hikaye oldu. Oldukça sert…” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız