Mehmet Nazım'ın ölüm ilanındaki Gary Cooper fotoğrafının sırrı

Nazım Hikmet’in oğlu ressam Mehmet Nazım’ın vefatı üzerine dostları tarafından verilen ölüm ilanında Amerikalı aktör Gary Cooper fotoğrafının kullanılmasının nedenini arkadaşları açıkladı. Güllü Aybar, bunun dostları arasında bilinen bir espri olduğunu söyledi.

Haberler ntv.com.tr 16.10.2018 - 06:18

Ressam Mehmet Nazım'ın, Güllü Aybar, Ali ve Rabia Güreli, Gündüz Vassaf, Zeynep Irgat, Fulya Sade, Bike Gürsel ve Komet tarafından verilen ölüm ilanında “Canımız, kuzenimiz, arkadaşımız, dostumuz ressam Menmet Nazım (Mehmet le beau) aramızdan ayrıldı. Acımız sonsuz...” ifadelerine yer verilmiş ve Amerikalı aktör Gary Cooper'ın fotoğrafı kullanılmıştı. 

Sanatçının yakın dostu ressam Komet bu konuyla ilgili Hürriyet gazetesine şu açıklamayı yaptı: “Bir dönem Paris’de yaşayan sanatçı ve entelektüeller arasında Mehmet isminde pek çok arkadaşımız vardı.

İki kez Oscar  ödülü kazanan Amerikalı aktör Gary Cooper.
Mehmet Güleryüz, Mehemet Ulusel, Mehmet Nazım gibi. Biz de onları birbirinden ayırmak için ‘Kuş Mehmet’, ‘Kötü Mehmet’, ‘Koyun Mehmet’ gibi çeşitli lakaplar kullanıyorduk kendi aramızda. Mehmet Nazım’ınki de ‘Mehmet le beau’ yani ’Güzel Mehmet, Janti Mehmet’ti. Onu bütün güzelliği, yakışıklılığı ile hatırlamak için Gary Cooper fotoğrafı kullanıldı.”

Mehmet Nazım hayatı boyunca ısrarla medyadan uzak durmuş, ne bir röportaj vermiş ne de fotoğrafının çekilip kullanılmasına izin vermişti. Dostları da onun bu kararına saygı göstererek ölüm ilanında gençliğinde benzetildiği ünlü aktör Gary Cooper’ın fotoğrafını kullanmayı tercih etti.

AVLU'YA NAZIM HİKMET DAMGASI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız