Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali başlıyor

Mersin'de bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali, 19 ülkeden 100 engelli sanatçının katılımı ile yarın başlayacak.

Haberler DHA 10.09.2018 - 13:39

Tüm dünyadaki engelli sanatçıları bir araya getirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve Mersin'i Kalkındırma Dayanışma Derneği tarafından hazırlanıp Valilik himayesinde organize edilen Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'nin ikincisi, merhum Aşık Veysel anısına gerçekleştirilecek.

Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan festival kapsamında kent merkezindeki farklı semtlerde konser sahneleri kurulacak ve sergi alanları açılacak. 4 gün sürecek festivalde farkındalık oluşturmak adına panel ve çalıştaylar düzenlenecek.

Festivalin açılış gecesinde Porto Rikolu şarkıcı, besteci ve gitar virtüözü Jose Feliciano sahne alacak. Down sendromlu bağlama sanatçısı Çağatay Aras, ayakları ile gitar çalan Mark Goffeney, görme engelli şarkıcı, yazar ve manken Joana Zimmer, Latin müziğinin Avrupa'daki temsilcileri Gatto Gabriel ve Steven Cyril de festivalde boy gösterecek. Engellilere yönelik projeleri ile tanınan Eda- Metin Özülkü de organizasyon kapsamında sevenleri ile buluşacak.
BEYİN AMELİYATINDA FLÜT ÇALDI
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız