Ünlülerin albüm haklarının satışı ertelendi

İflas eden Kiss Müzik'e ait birbirinden ünlü sanatçıların albümlerinin yapımcılık ve eser işletme belgelerinin açık artırma usulü satışını bugün yapacak olan iflas masası, prodüktör Cüneyt Ortan'ın verdiği dilekçe üzerine satışı durdurdu. İflas masası 750 TL ve 10 bin TL arasında değişen bedellerle satışa çıkartılan eserleri seslendiren sanatçıların hak kaybına uğramaması ve ileride doğacak zararların önüne geçilmesi için satışı ileri bir tarihe erteledi.

Haberler DHA 14.08.2018 - 09:43

Satışa çıkartılan albümler arasında ünlü yorumcu Edip Akbayram'ın 'Selam Olsun', Zerrin Özer'in Z-REMİX ve Bir Zerrin Özer Arşivi, Fatih Kısaparmak'ın 'Bu Dağ Ne Rüzgarlar Gördü', 2013'te hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen'in 'Kandil', Ayşegül Aldinç'in 'Nefes', geçirdiği kaza nedeniyle 4 yıldır tedavisi devam eden Kenan Işık'ın Kenan Işık şiir albümü bulunuyor. 

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesince 2003'te iflasına karar verilen Kiss Kanal İstanbul Süper Stereo Müzik ve Gıda A.Ş.'nin tasfiye işlemlerini yapan İstanbul 2. İflas Dairesi, birbirinden ünlü isimlerin müzik işletme belgelerini ve bu belgelerden kaynaklanan hakların satışına karar vermişti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı 2. İflas Müdürlüğü odasında bugün saat 14.00'te gerçekleşecek ilk satışa yarım saat kala prodüktör Cüneyt Ortan bir dilekçe vererek satışın durdurulmasını istedi. 

Kültür Bakanlığı'na yazı yazılmasını isteyen Cüneyt Ortan dilekçesinde bakanlıktan eser işletmelerinin nasıl bir belge olduğunu, icra satışının ne denli yasal olduğunu sorulmasını isteyerek, cevap gelene kadar satış işleminin durdurulmasına karar verilmesini istedi. 

RAKS FİRMASINDAN SATILAN ESERLER DERT OLDU 

Daha önce Raks firmasına ait eserlerin icra dairesince satıldığını hatırlatan Cüneyt Ortan dilekçesinde, "Eserler Süper Müzik tarafından alınmış ve şuanda hak sahipleriyle başları ciddi anlamda derttedir. Açılacak davalar ile 108 sanatçı ile karşı karşıya kalacaklardır. Kliplerle ilgili ABD'den davalar açılacaktır. Bir çok sanatçı icradan satılan eserlerini geri almışlardır. İcranın yaptığı satış alanların başlarına dert olmuştur" dedi. 
İNTERNET GELİR HAKLARI YOK 

Satışa sunulan eserlerde internet satış gelir hakları, mobil telefon satış gelir haklarının bulunmadığını belirten Cüneyt Ortan, Bu eserlerin üretildiği dönemde internet ve mobil telefon yayınları ve satışları yoktu. İcra satışındaki eserlerde sadece kaset ve CD basma hakları bulunmaktadır. Bazı sözleşmelerde devir hakkı bulunmadığı gibi bazı sözleşmelerde sürelidir" dedi. 

Cüneyt Ortan'ın dilekçesi üzerine İstanbul 2. İflas Müdürlüğü Masası satışı ileri bir tarihe erteledi. İflas Masası, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nunun ilgili maddelerini inceledikten sonra ileride doğacak zararları engellemek amacıyla satışı şimdilik düşürerek ileri bir tarihe erteledi. 

AJDA, SEZEN AKSU, NÜKHET DURU, EDİP AKBAYRAM, ZERRİN ÖZER 

Satışa çıkarılan 34 eser 2000-2003 yılları arasında üretilmişti. İflas Müdürlüğü açık artırmayla satışa çıkartacağı ünlü isimlerin albümlerinin yapımcılık hakları ve eser işletme belgelerini satmış olacaktı.  Satılacak eserler arasında en dikkat çekeni  Berkant, Sezen Aksu, Özdemir Erdoğan, Aysun Kocatepe, Dario Mareno, Nükhet Duru, Doğan Canku, Neco Ersan Erdura, Aylin Urgal, Salm Dündar, Ertan Anapa, Semiha Yankı, Gökben'nin eserlerinin yer aldığı '40 Yılın Liste Başı Şarkıları',  ünlü yorumcu Edip Akbayram'ın 'Selam Olsun', Zerrin Özer'in Z-REMİX ve Bir Zerrin Özer Arşivi, Fatih Kısaparmak'ın 'Bu dağ ne rüzgarlar gördü', 2013'te hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen'in 'Kandil', Ayşegül Aldinç'in Nefes, geçirdiği kaza nedeniyle 4 yıldır tedavisi devam eden Kenan Işık'ın Zerrin Özer ile seslendirdiği Kenan Işık albümü bulunuyor.  
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız