Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği korsanla mücadele raporu hazırladı

Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR) eylül ve ekim ayları içerisinde korsan kitapla mücadelede atılan adımları raporlaştırdı. Buna göre pek çok şehirde yapılan başvurular sonucu arama izni verilen iş yerlerinde denetimler gerçekleştirildi.

Haberler 24.11.2020 - 12:12

Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR) eylül ve ekim ayları içerisinde İstanbul, Ankara, Malatya, Şanlıurfa, Van olmak üzere 5 farklı ilde 33 iş yerinin denetlenmesi için gerekli müracaatlarda bulundu. YAYBİR avukatları ve İl Denetim Komisyonları aracılığı ile yapılan başvurular sonucu arama izni verilen iş yerlerinde denetimler gerçekleştirildi. 33 işyerinde 132 bin 795 adedi kitap olmak üzere toplam 132 bin 976 korsan materyale el konuldu.

2020-2021 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla özellikle eğitim yayınları alanında yoğunlaşan korsan faaliyetlerine karşı YAYBİR mücadelenin şiddetini artırdı. Eğitim kitaplarını fotokopi yoluyla çoğaltan merkezlere yönelik denetimler sıklaştırıldı. Çoğalttıkları kitapları açtıkları Instagram hesapları üzerinden tüm ülkeye dağıtan adresler tespit edildi. Şanlıurfa, Van, Malatya ve İstanbul’daki adreslerde tespit edilen basılı kitapların yanı sıra çok sayıda hard disk ve flaş belleğe el konuldu.

DİJİTAL KORSANA MÜDAHALE

Pandemi sürecinde online satışların artması korsan kitap satıcılarını da bu alana yöneltti. İnternet üzerinden korsan kitap satışı yaptığı tespit edilen adreslere baskınlar düzenlendi. Çok sayıda korsan kitabın depolarda yakalanması sağlandı.  

YAYBİR dijital korsanla mücadelesini Facebook, Instagram, Youtube gibi sosyal medya uygulamaları, web siteleri ve online satış platformları olmak üzere her alanda sürdürmeye devam etti. Bu çalışmalar kapsamında 14 satıcının faaliyetinin durdurulması ve mağazalarının kapatılması sağlandı. Ayrıca pdf formatında korsan yayın dağıtımına aracı olan internet sitelerinde, eylül - ekim aylarında 436 adet dijital korsan içerik erişime engellendi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız