170 milyon euroya "Messi Park"

Çin'in Nanjing şehrinde yapımı süren Messi Park'ın 170 milyon euroya mal olacağı, 2020'de kapılarını açacağı, 2023'ten itibaren 4-5 milyon ziyaretçi çekmeye başlayacağı açıklandı.

Haberler Ntvspor 06.10.2017 - 10:35

Çin'in önemli şehirlerinden biri olan Nanjing'de Messi üzerine bir "Tema Park" yapılıyor. Messi Experience Park, 80 bin metrekare alana yayılacak ve toplam 170 milyon Euro'ya mal olacak. Kapılarının 2020'de açılması planlanan parkın 2023'ten başlayarak yılda 4-5 milyon ziyaretçi çekmesi hedefleniyor.

Proje Arjantinli yıldızın markasını pazarlayan şirket LMM (Leo Messi Management), Mediapro ve Çin'den Phoenix U-Art işbirliğinde yürütülüyor. Mediapro Başkanı David Xirau, "Yetkililerin de desteğiyle futbol Çin'de müthiş büyüyen bir potansiyele sahip. Nanjing de ülke futbolunun başkenti... Şanghay bağlantısının tamamlanmasıyla ziyaretçi sayısında patlama bekliyoruz. Çin dışında da benzer park yatırımları planlanıyor" diye konuştu.

Projenin önce bir müze olarak başladığını, ama zamanla ortağımızın ve Nanjing'in ilgisini görünce kapsamının büyüdüğünü belirten Xiarau, "Bugün gelinen noktada bir ziyaretçini bir tam gününü geçireceği bir park oluşuyor. Giriş fiyatı hakkında verilmiş bir karar yok. Ama Şangay'daki Disney Park ile kıyaslayarak belirlenir" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız