Milli Takımın Dünya Kupası finallerine katılma ümitleri sona erdi

Türkiye için Dünya Kupası finallerine gitme hayalleri yine hüsranla bitti. En son 2002 Dünya Kupası'na katılan Türkiye, Eskişehir'de oynanan maçta İzlanda'ya 3-0 yenildi; gruptan çıkma ümitleri tamamen sona erdi.

Haberler Ntvspor 06.10.2017 - 23:40

Dünya Kupası'na en son 2002'de katılan A Milli Futbol Takımımız, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda konuk ettiği İzlanda'ya 3-0 yenildi. 14 puanda kalan Ay Yıldızlar'ın Dünya Kupası finallerine katılma iddiası tamamen sona erdi. 79. dakikada sarı kart gören Caner Erkin, cezalı duruma düştü ve Finlandiya ile oynanacak gruptaki son maçta takımdaki yerini alamayacak. 

Gruptaki son maçta Türkiye, Finlandiya'ya konuk olacak. Ukrayna ile Hırvatistan, İzlanda ise Kosova ile karşı karşıya gelecek. 

LUCESCU'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamadı. Lucescu'nun tribünden takip ettiği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu takımın başında bulundu.

Lucescu, ay-yıldızlı ekibin bundan önce oynadığı Hırvatistan maçına göre İzlanda karşılaşmasında ilk 11'de sadece bir değişiklik yaptı ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Emre Belözoğlu'na şans verdi.

Maça hızlı başlayan A Milliler olmasına karşın 5. dakikadan itibaren oyunda üstünlüğü ele geçiren taraf İzlanda oldu. Net fırsatlar yakalayan konuk ekip, kontrollü bir oyun sergiledi ve Milli Takımımıza pozisyon vermedi. İyi oyununun semeresini 32. ve 39'uncu dakikalarda alan İzlanda, Gudmundsson ve Bjarnason'la 2-0'ı buldu.

A Milli Takım kaleyi bulan ilk şutunu 19. dakikada Caner'le çekti. Rakip kalede tehlikeli pozisyon yakalayamayan A Milliler, devreyi de 2-0 geride kapattı. 

A Milliler, 2. yarıya Nuri Şahin-Ozan Tufan değişikliğiyle başladı. Disiplinli oyununu sürdüren İzlanda, 49. dakikada Arnason ile 3. golü bulurken; A Milliler'de Arda Turan'ın yerine oyuna giren Emre Mor, kısa sürede oyunu hareketlendirse de, cılız ataklarımız sonuç vermedi ve İzlanda karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakika... Milliler maça etkili başlamasına karşın; ilk tehlikeli atak İzlanda'dan geldi. Sigurdsson, cezasahasının dışından sert vurdu. Volkan Babacan son anda topu üstten kornere gönderdi.

14. dakikada İzlanda yine tehlikeli geldi. Sağdan kullanılan köşe vuruşunda son olarak altıpas ön çizgisi yakınında Sigurdsson'un kafa vuruşunda Oğuzhan Özyakup topu çizgiden kafayla çıkardı.

GOL: Dakika 32 Gudmundsson...
İzlanda kalesinden başlayan atakta son olarak cezasahasına soldan giren Bodvarsson, kaleye paralel ortasını yaptı. Arka direkte demarke durumdaki Gudmondsson topu ağlarla buluşturdu ve İzlanda'yı 1-0 öne geçirdi.

GOL: Dakika 39 Bjarnason...
İlk gole benzer bir şekilde İzlanda, 2. golü buldu. İzlanda cezasahası yakınlarından başlayan atakta Bödvarsson'ın pasında Mehmet Topal'ı geçen Bjarnason, cezasahası sol içinde topla buluştu. Çaprazdan sert vurdu, top 2. kez ağlarımızla buluştu. 

2.YARIDAN DAKİKALAR

GOL: Dakika 49 Arnason... İkinci yarıya da etkili başlayan İzlanda, üstüste 2 net fırsat yakalarken, 3. pozisyonda Arnason topu ağlarımızla buluşturdu. Johann Gudmundsson, sağ kanattan ortaladı. Aron Gunnarsson'un kafa vuruşunda, kaleye yönelen topu iyi takip eden Kari Arnason kale ağzında sol ayağıyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 

Maçın başında ıslıklanan Arda Turan, 60. dakikada yerini Emre Mor'a bırakırken; taraftarlar tecrübeli oyuncuyu yine ıslıkladı. Oyundan alınırken ıslıklanan tecrübeli oyuncu, tepkilere gülümseyerek cevap verdi.

61.dakikada Emre Mor, çalımlarla cezasahası sol içine girdi. Sert ortasında son anda Burak'tan önce defans topu uzaklaştırdı.

77.dakikada Oğuzhan Özyakup'un cezasahası dışından sert vuruşunda kaleci son anda soluna uçarak topu parmaklarının ucuyla kornere göndermeyi başardı. 


Kalan dakikalarda İzlanda oyunu iyice rölantiye alırken; Ay Yıldızlar'ın cılız atakları bir sonuç vermedi ve konuk ekip sahadan 3-0 galip ayrıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız