Çin'in Uber'i New York Borsası'ndan çekiliyor

Bir süredir beklenen karar geldi. Çinli araç paylaşım devi Didi, Amerika’da New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan çekilme kararı aldı. Didi, sadece Hong Kong borsasında yer alacak.

Haberler ntv.com.tr 03.12.2021 - 10:14

Firma, Temmuz ayında ABD'de piyasaya ilk çıktığı günden beri yoğun bir baskı altındaydı.

Şirket, Çin'in Twitter benzeri mikroblog ağı Weibo'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Dikkatli bir araştırmadan sonra şirket hemen New York borsasında çıkmaya başlayacak ve Hong Kong’a geçiş yapılacak" denildi.

Çin’in Uber’e yanıtı olarak bilinen Didi’nin en büyük hissedarı firmanın yüzde 20’sine sahip olan Japon SoftBank ve Çinli teknoloji devleri Tencent ile Alibaba’nın da Didi’de payları bulunuyor.

Bu arada Uber de, Didi'nin 2016 yılında Uber’in Çin ayağını devralmasının bir sonucu olarak firmada hisse sahibi olmuştu.

Didi’nin hisseleri, ABD pazarındaki ilk çıkışından bu yana değerinin yüzde 40'ından fazlasını kaybetti. Firma şu anda 37 milyar dolar seviyesinde piyasa değerine sahip.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız