Hava kirliliği mutsuzluğa neden oluyor (Bilimsel çalışma)

Çin'de paylaşılan milyonlarca tweet'i analiz ederek yapılan bir bilimsel araştırmaya göre, hava kirliliği mutsuzluğa neden oluyor.

Haberler ntv.com.tr 22.01.2019 - 16:38

Son dönemde hızlı bir ekonomik büyümeye sahne olan Çin'de refahın artması ile doğru orantılı bir şekilde toplumsal mutluluk oranının da artması bekleniyordu. 
  
Ancak yapılan araştırmalar bu beklentinin karşılanmadığı yönünde. Ülkede yapılan bir bilimsel çalışma bunun nedenini bulduğu iddiasında. 
  
Söz konusu çalışma kapsamında 114 farklı kentte yaşayan milyonlarca kişiye ait 210 milyon sosyal medya paylaşımı bir algoritma tarafından tarandı ve mutsuzluk ile hava kirliliği arasında bir bağ olabileceği sonucuna ulaşıldı. 
  
Projenin başındaki isim olan MIT Profesörü Siqi Zheng, "Sosyal medya bize insanların mutlu olup olmadıklarını gerçek zamanlı olarak ölçebileceğimiz datalar sunuyor" dedi. 
  
Çin'de her yıl 1.1 milyon çocuk hava kirliliğine bağlı nedenlerden dolayı doğumda veya sonrasında hayatını kaybediyor. 
  
Hava kirliliğinin ülke ekonomisine verdiği zarar ise yılda 38 milyar dolar yani yaklaşık 205 milyar TL. 

HER YIL 7 MİLYON İNSAN HAVA KİRLİLİĞİNDEN ÖLÜYOR

Geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler (BM), hava kirliliğinin dünyada her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu açıklamıştı.

Aynı açıklamada Asya Pasifik bölgesindeki yaklaşık 4 milyar kişinin yüzde 92'sinin sağlık için önemli riskler oluşturacak düzeyde zehirli hava soluduğu uyarısına da yer verilmişti.

VİDEO: KİRLİ HAVA DİYABET RİSKİNİ ARTIRIYOR

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız