İç kulakta yeni nöronlar keşfedildi

İsveç'te bilim insanlarının yaptığı araştırmada, iç kulakta yeni nöronlar keşfedildi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.09.2018 - 15:41

Fareler üzerinde yapılan bir araştırmada iç kulakta yeni nöronlar keşfedildi.

İsveç'te Karolinska Enstitüsünden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, periferik işitsel sistemde daha önce bilinmeyen 3 nöron tespit edildi.

Daha önce kulak salyangozundaki sinir hücrelerini Tip 1 ve Tip 2 nöronları olarak ayıran bilim adamları, araştırmanın, Tip 1 nöronlarının aslında 3 çok farklı hücre türünü içerdiğini gösterdiğini duyurdu.

İşitsel bilginin büyük bölümünü ileten Tip 1 nöronlarındaki keşiften, gelecekte kulak çınlaması ve yaşlılığa bağlı işitme kaybı gibi duyma bozukluklarının tedavisinde faydalanılabileceğine dikkat çekildi.

Araştırma ekibinin lideri Francois Lallemend, "Artık merkezi işitsel sisteme giden 3 farklı yol olduğunu biliyoruz. Her bir hücre türünde hangi genlerin aktif olduğunu da ayrıntılı biçimde saptadık." dedi.

Çalışmanın sonuçları "Nature Communications" dergisinde yayımlandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız