Japon kargo mekiğine tayfun engeli

Japonya'nın Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) göndereceği kargo mekiğinin fırlatılışı, Jebi Tayfunu'nun yol açtığı hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

Haberler Anadolu Ajansı 10.09.2018 - 19:57

Japon Uzay Araştırma Ajansından (JAXA) yapılan açıklamada UUİ'ye deney ve ihtiyaç malzemeleri taşıyacak olan "Kounotori7" mekiğinin bu sabah planlanan fırlatılışının Jebi Tayfunu'nun yol açtığı olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

JAXA'nın Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'ndan gelen hava raporlarının fırlatışı olumsuz etkileyebilecek güçlü rüzgarların varlığına işaret ettiği için bu karara varıldığı belirtildi.

Fırlatış için yeni tarihin henüz belirlenmediği kaydedildi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı, Rusya Federal Uzay Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı ve JAXA'nın ortak işlettiği Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzay araştırmaları ve temel bilim deneyleri yürütülüyor.

VİDEO: JEBİ TAYFUNU JAPONYA'YI FELÇ ETTİ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız