Mercedes-Benz Otomotiv Türk Küresel IT Çözümleri Merkezi, Türkiye’den 40’dan fazla ülkeye hizmet veriyor

Mercedes-Benz’in ana şirketi Daimler AG tarafından 2013 yılında kurulan Küresel IT Çözümleri Merkezi, Daimler bünyesinde Türkiye’den dünyaya 7/24 hizmet sunuyor. SAP alanında Daimler AG’ye sistem desteği ve bakım hizmeti sunmanın yanı sıra uygulama ve geliştirme alanında da danışmanlık yapıyor. Ortalama 50.000 kullanıcıya, 72 farklı sistem güncellemesi, 40’tan fazla proje, 42.000 problem çözümü ve 600’den fazla değişiklik isteği gibi SAP hizmetleri verebilen bir merkez müşteri odaklı ekiplerle sektörde “önce müşteri memnuniyeti” anlayışı ile hizmet veriyor.

Haberler ntv.com.tr 05.01.2021 - 15:35

Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz
Küresel IT Çözümleri Merkezi her yıl büyüyerek ve yeni departmanları bünyesine katarak yoluna devam ediyor.  Merkez, “Uygulama Yaygınlaştırma Departmanı” satış ve satış sonrası hizmetler ile finansal hizmetler alanlarında proje yaygınlaştırma süreçlerini eş zamanlı birçok proje ile birlikte yürütüyor.

2020 yılında Daimler çatısı altında gerçekleştirilen küresel siber güvenlik operasyonlarının da bir kısmının hayata geçirilmesi için seçilen Merkez, bu anlamda Daimler içerisinde kritik konularda da görev almaya başladı ve müşteri güven seviyesini bir üst düzeye çıkardı.

Tüm bunlara ek olarak Mercedes-Benz’in Ar-Ge departmanların IT Mühendisliği (IT Engineering) birimlerine destek veren bir ekibin de merkezin bünyesine dâhil olması ile hem test otomasyonu alanında hem de mühendislik anlamında yeni yetkinlikler organizasyonun bir parçası haline gelmiş oldu.

Son 7 yılda sorumluluklarına yenilerini ekleyen SDC Türkiye, 2021 yılında kurulacak  Daimler Mobility Global Tech-Hub ,Daimler Mobility AG.’nin  kurduğu ilk yazılım geliştirme üssü olacak. Daimler Mobility Global Tech-Hub, Daimler Mobility AG’nin küresel anlamda hizmet verecek dünyadaki ilk teknoloji hub’ı olmanın yanı sıra finansal hizmetler, bankacılık ve sigortacılık alanında birçok lokasyona baştan sona yazılım desteği sağlayacak.  2021 yılı içinde yazılım geliştirme alanında çalışarak teknolojik ve yenilikçi çözümler üretecek 90 yazılım mühendisi Daimler Mobility Global Tech-Hub’da istihdam edilecek.
Küresel IT Çözümleri Merkezi, Daimler Mobility Global Tech-Hub ile başlayan istihdam çalışmasını başka alanlarda aldığı projelerle de desteklemeyi hedefliyor. Bu anlamda Merkez’in 2021 yılında SAP, siber güvenlik ve uygulama yaygınlaştırma alanlarında da 30 kişilik istihdam hedefi bulunuyor.

2013 yılında 38 çalışan ile kurulan Merkez, 7 yılda 10 kat büyüyerek mevcutta 380’in üzerinde çalışanı ile yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Daimler A.G’nin özellikle Almanya’da yoğunlaşan lokasyonları ile doğrudan iletişim ihtiyacı sebebiyle Küresel IT Çözümleri Merkezi çalışanlarında Almanca bilgisi ön plana çıkıyor. Merkez  %90’ı Almanca- İngilizce bilen ve projeler sebebiyle her iki dili de aktif bir şekilde kullanma imkânına sahip olan çalışanları istihdam ediyor. İhtiyaca göre sadece İngilizce bilen ve alanında uzman kişilerin de istihdam edildiği Merkez’de tam anlamıyla global bir çalışma ortamı ve kariyer fırsatları sunuluyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız