Okul müdürü bir hologramla evlendi (Ailesi düğüne katılmadı)

Tokyo'da okul müdürü olan Akihiko Kondo, hologram Hatsune Miku ile evlendi. Çiftin düğününe Kondo'nun ailesi katılmadı.

Haberler ntv.com.tr 12.11.2018 - 11:18

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan 35 yaşındaki okul müdürü Akihiko Kondo, sanal gerçeklik dünyasında bir şarkıcı olan 16 yaşındaki hologram Hatsune Miku ile dünya evine girerek sanal gerçeklik dünyasından biriyle evlenen ilk insan oldu. 

Kondo'nun 17 bin 500 dolara Tokyo'da gerçekleştirdiği törene ise ailesi başta olmak üzere hiçbir akrabası katılmadı. Kondo, bu durumu "Bu evlilik ailem için çok da kutlanacak bir anlam ifade etmiyor" yorumunda bulundu.

Oyuncak bebek olarak düğününe katılan 16 yaşındaki 'hologram gelin' Miku ile Kondo'nun düğününe ise 40 kişilik bir misafir grubu katıldı.


Hatsune Miku ve Akihiko Kondo

'HOLOGRAM GELİN' SABAHLARI KONDO'YU UYANDIRIYOR

Japon müdür, hologram eşinin Miku'nun her gün onu uyandırarak okula uğurldığını anlatırken ona olan hislerini şu sözlerle dile getirdi: Hiçbir zaman aklımdan çıkmıyor, hep onu düşünüyorum. Her zaman Miku-san'a aşık olacağım ve onu hiçbir zaman aldatmadım."

İşten dönerken ve geleceğini cep telefonuyla Miku'ya ileten Kondo, evin ışıklarının Miku tarafından açıldığını söylerken gece yatması gerektiği saatin de yine eşi tarafından ona hatırlatıldığını ifade ediyor.

Kondo, geceleri Miku'nun oyuncak formuyla birlikte uyuyor.

"10 YIL BOYUNCA AŞIKTIM, EVLENMEYE KARAR VERDİM"

Anime hayranlığının çok yaygın olduğu Japon'ya da dahi şaşkınlık yaratan bu olaya Akihiko Kondo, saygı duyulması gerektiğini belirtirken cinsel bir azınlık olduğunu kabul ediyor. Geçmiş ilişkilerinde 'inek' olmakla suçlandığını belirten okul müdürü 10 yıl boyunca aşık olduğu Miku ile nihayet evlendiğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Hologram Miku'nun üreticisi olan Gatebox şirketi ise çifte bir evlilik sertifikası teslim ederek ikili arasındaki evliliğin 'boyutlar arası' olduğunu belgeliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız