“Rusya ve Çin yapay zeka alanında işbirliği yapabilir”

Rusya Başbakanı Medvedev yapay zeka alanında gelecek yıllarda büyük gelişmelerin yaşanacağını belirterek Çin'le bu konuda işbirliğine gidebileceklerini söyledi.

Haberler DHA 01.11.2017 - 09:49

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya ve Çin’in yapay zeka uygulama alanında işbirliğini genişletebileceğini belirtti.

Çin İnternet kullanıcıları ile online basın toplantısına katılan Başbakan, Rusya ve Çin’in 2050 yılında ne şekilde değişeceği sorusu üzerine ”2050 yılında ne olacağını şimdi söylemek zor ama dünyanın çok değişeceği belli” dedi.

Yüksek teknolojilerin daha yoğun ve geniş bir şekilde kullanılacağını ve yapay zekanın tüm alanlarda uygulanacağını söyleyen Medvedev, "Bu arada bu sektörde işbirliğimizin pekiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gelecek için temel atmamız lazım, çünkü hiçbir ülke yapay zeka olmadan altyapı, eğitim, sağlık, ulaştırma alanlarında gelişemeyecek.” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız