Sanal evren şimdiden para basıyor: 2.5 milyon dolara arsa, 600 bine yat

Sanal evren yatırımları devam ediyor. Decentraland'in sanal evreninde 600 metrekarelik arsaya 2.43 milyon dolar ödendi. Başka bir metaverse projesinde ise sanal yat 600 bin dolara satıldı.

Haberler ntv.com.tr 02.12.2021 - 10:20

NFT'lerin arından metaverse çılgınlığı başladı. 

Metaverse ya da diğer adıyla sanal evren uzun yıllardır teknoloji şirketlerinin gelecek gördüğü bir alan. Son olarak adını Meta olarak değiştiren Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg de şirketin geleceğinin sanal evren olduğunu söylemişti.

Sosyal medya devi Facebook'un bu açıklamasının ardından sanal evren projeleri daha fazla ilgi çekmeye başladı. Decentraland adındaki bir kripto platformu sanal evren projesiyle biliniyor. Kanada merkezli bir yatırım şirketi buradan arsa satın aldı.

Toplamda 116 parselden oluşan arsaya 2.43 milyon dolar ödendi. Decentraland'in moda sokağındaki arsanın büyüklüğü ise yaklaşık 600 metrekare olduğu belirtildi. Bu da metrekare fiyatınının 4 bin dolara denk geldiğini gösteriyor.

Bir başka sanal evren platformu The Sandbox'ta ise sanal yat satışı gerçekleşti,. Republic Realm tarafından geliştirilen dijital yata 650 bin dolar ödendi. Lüks yatta 1 helikopter pisti, jakuziler ve DJ kabini de bulunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız