SpaceX NASA-ESA uydusunu taşıdı

ABD-Avrupa ortak yapımı bir uydu Kaliforniya'dan yörüngeye gönderildi. Uyduyu yörüngeye SpaceX şirketinin Falcon 9 roketi taşıdı.

Haberler NTV Haber 22.11.2020 - 11:08

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından geliştirilen uyduyla küresel çapta deniz suyu seviye ölçümünde kullanılacak.

Uzaydan deniz seviyesi ölçümü 1992'den bu yana kesintisiz yapılıyor. Deniz seviyesi yükseklikleri suyun ısınması ve soğumasına bağlı olarak değişiyor.

Uydudan gelecek verilerin analiziyle elde edilecek veriler ve ölçümler oldukça önemli. Zira küresel ısınmayla birlikte deniz suyu seviyelerinin yükselmesinin, dünya genelinde pek çok sahil kenti için büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olacağı ve milyarlarca kişiyi etkileyeceği öngörülüyor.

Uydudan elde edilecek verilerle daha kesin meteorolojik tahminler de yapılabileceği belirtiliyor.

VİDEO: SPACEX'İN İLK İNSANLI UZAY ARACI FIRLATILDI-ARŞİV

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız