Adnan Oktar'a operasyon (Adnan Oktar kimdir?)

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen 235 kişinin yakalanması için başlatılan operasyonlar sürüyor. Akşam saatlerinde 22 şüpheli daha gözaltına alındı ve gözaltına alınanların sayısı 192'ye yükseldi. İstanbul'da gözaltına alınan Adnan Oktar'ın ilk sözleri, "İngiliz derin devletinin oyunu" oldu. Bütün mal varlıklarına el konulan ve şirketlerine kayyum atanan Oktar hakkında, çocuğa yönelik cinsel istismardan, casusluğa ve örgüt liderliğine varan ciddi suçlamalar var.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı, DHA 12.07.2018 - 00:00

Gözaltına alınan bazı şüpheliler (solda), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiler

Emniyet Müdürlüğü, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı.

Aylardır süren tekni ve fiziki takibin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah düğmeye bastı.

İstanbul merkezli 5 ilde çok sayıda adrese yönelik operasyonlarda, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 235 şüpheliden 192'si gözaltına alındı.

Polis, kayıtlı birden fazla adresi olan "Adnan Hoca" lakaplı Adnan Oktar'ı gözaltına almak için  Çengelköy'deki villasına gitti. Polis ekiplerine özel harekat polisleri de eşlik etti.

Villada Oktar'ın korumaları ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Otomobille kaçmaya çalışan Oktar, polis ekiplerince gözaltına alındı.

ADNAN OKTAR'IN İLK SÖZLERİ: İNGİLİZ DERİN DEVLETİNİN OYUNU BU, İDDİALAR YALAN (VİDEO)

Oktar'ın kamuoyunda ''kedicikler'' olarak bilinen kadınlarla yayın yaptığı A9 TV'de de arama yapıldı.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Öte yandan Oktar ve gözaltına alınan şüphelilerin bütün mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca, şirket ve derneklere de kayyum atandı. 

OKTAR'IN İLK SÖZLERİ

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne  götürülen Oktar, buradaki basın mensuplarına, "İngiliz derin devletinin oyunu bu, iddialar yalan" şeklinde seslendi.

Adnan Oktar'ın gözaltına alındığı anlar...

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda, 50'nin üzerinde tabanca ve tüfek bu silahlara ait ile çok sayıda mermi, çelik yelek ve bir zırhlı cip ele geçirildi.

"MAŞALLAH"LI TEPKİ

Gözaltına alınan aralarında kadınların da olduğu şüphelilerin bir kısmı, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.
Plastik kelepçeyle otobüsten indirilen kadın şüpheliler basın mensuplarına, "Arkadaşlar devletimiz bizi aklayacak" diye konuştu. Bu sırada hastane bahçesinde bulunan bazı kişiler, şüphelilerin arkasından, "Maşallah, maşallah" diye bağırdı.

Adnan Oktar grubuna yönelik suçlamalar oldukça geniş. Bunlar arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, çocuğun kaçırılması ve alıkonulması, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi, dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma...  En dikkat çeken suçlama ise siyasi ve askeri casusluk.

OKTAR BABUNA DA GÖZALTINDA

Bir dönem ilik bulma kampanyasıyla gündeme gelen Oktar Babuna'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Polis, daha önce de Adnan Oktar ve müritleri denen kişilere yönelik operasyonlar gerçekleştirmişti. Bunlardan en yenisi, Avusturyalı bir babanın bu yılın ocak ayında İstanbul'a gelerek 19 ve 17 yaşındaki kızlarını Oktar'ın televizyon programında gördüğünü belirtmesiyle savcılığa başvurması ve yürütülen operasyondu. 

1999 yılında da, Devlet Güvenlik Mahkemeleri döneminde, 2 bin polis Adnan Oktar'ın İstanbul Silivri'deki çiftliğini basmış ve Oktar ile birlikte 75 müridi gözaltına alınmıştı.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğan Adnan Oktar, babasını küçük yaşta kaybetti.

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu İstanbul Cebeci’de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş’ta okuyan Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor. Oktar, “kedicikler” olarak bilinen kadınlarla sık sık gündeme geliyor.

VİDEO: ADNAN OKTAR KİMDİR? ('ADNAN HOCA GRUBU'NDAN, 32 AYRI SUÇLAMAYLA GELEN GÖZALTIYA)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız