Büyükada'da yine yürek sızlatan görüntü

Büyükada'da bir at, yaralı halde terk edilen ve yerden kalkamayan arkadaşının başından bir an olsun ayrılmadı.

Haberler İHA 10.09.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 10.09.2018 - 09:28

İstanbul Büyükada'da yaralı olarak yol kenarında yatan at görenlerin yüreğini sızlattı. 

İddiaya göre, dün öğle saatlerinde Büyükada’da bulunan tur yolunun kenarında yaralı bir at bulundu.

Çevredekiler yerde yatan atı önce kaldırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Öte yandan yerde yatan atın başında başka bir atın durması dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde adalara götürülmek için Tuzla’ya getirilen 209 atın içler acısı hali hayvanseverlerden büyük tepki çekmişti. 

"ATLARIN ÖLMESİNE ENGEL OLUN"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Genel Başkanı E. Yasin Yılmaz, “Adalar her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Tarihi ve turistik açıdan oldukça zengin olan Büyükada'da özellikle faytonlarla yapılan ada turu ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Hasta olan atlar sahipleri tarafından ölüme terk ediliyorlar. Sırf nostalji yaşamak uğruna bu tabloyu görmek üzücü. Buna engel olunması" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız