Celal Adan: MHP'nin hiçbir danışıklı hareketi benimsemesi mümkün değildir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, erken seçimle ilgili "Türkiye'nin önünü rahatlatmak gerekiyordu, zaman kaybına ihtiyaç yok" dedi. NTV yayına katılan Adan, MHP'nin hiçbir danışıklı hareket içinde olmadığını vurguladı.

Haberler NTV Haber 19.04.2018 - 12:09 Son Güncelleme : 19.04.2018 - 17:27

Türkiye erken seçime gidiyor. 24 Haziran 2018 Pazar günü yeniden seçim sandığı kurulacak. Seçmen, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için oy kullanacak. İlk turda adaylardan hiçbiri yüzde 50+1 oy alamazsa, ikinci tur 8 Temmuz'da yapılacak.

Tüm bu gelişmelerin ışığında MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, NTV canlı yayınında Funda Görey'in erken seçimle ilgili sorularını yanıtladı.

Erken seçim çağrısını neden yaptıklarını anlatan Celal Adan, "Bir belirsizlik ortaya çıktı. Bu 2019'a kadar yürümezdi" dedi.

Adan, ''AK Parti ile önceden anlaşıldı'' iddiasına ve ''muhalefet hazırlıksız yakalandı" yorumlarına da yanıt verdi.

Adan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye'nin 1 ay 2 ay 3 ay 5 ay zaman kaybına ihtiyacı yok. Halkın kafasındaki seçim talebi ikinci plana çekilemedi. MHP'nin hiçbir danışıklı hareketi benimsemesi mümkün değildir.

''TÜRKİYE İÇİN BİR BELİRSİZLİK VAR''

Bugün Türkiye için bir belirsizlik var. Ben İstanbul milletvekiliyim İstanbul'da belirsizlik var. Herkes yarın ne olacak diye bir beklentinin içine düştü seçim tartışmaları başladı. Bir an önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni onaylamış olan milletimizle karşı karşıya gelmeden bir seçimin olması çok süratli bir şekilde Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili dış politikası ile ilgili odaklanan sadece hedefini ona yönlendirmiş bir siyasal iktidara ihtiyaç var.

''CHP BİR ADAY ÇIKARAMIYORSA ÇOK CİDDİ BİR PROBLEM YAŞIYOR DEMEKTİR''

CHP Türkiye'nin ek köklü bir partisi. Millete gitme hazırlığı yoksa o onların bileceği bir şey, aday çıkaramıyorsa o da onların bileceği bir şey. Bir aday çıkaramıyorsa çok ciddi bir problem yaşıyor demektir.

''HERKES SEÇİME GİRSİN''

Biz MHP olarak herkesin kendisini ifade ettiği bir ortamın olmasının doğru olduğuna inanan bir siyasi hareketiz. Herkes seçime girsin. Milletimizin teveccühü ile karşı karşıya kalırlarsa kalırlar kalmazlarsa kalmazlar.''

MHP'DE ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI

Bu arada MHP seçim startını da cumartesi günü Kızılcahamam'da yapılacak toplantıyla verecek.

Parti yönetimi, milletvekilleri ve il başkanlarının katılacağı toplantıda seçim stratejisi belirlenecek.

MHP Genel Merkezi'nde de hazırlıklar başladı. Milletvekili aday adayları için stant kuruldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çalışmaları inceledi.

BAHÇELİ, ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, geçtiğimiz salı günü partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda erken seçim çağrısı yapmış, tarih olarak da 26 Ağustos'u önermişti.

O açıklamanın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli ile dün Beştepe'de bir araya geldi. Görüşme yarım saat sürdü.

Kameraların karşısına geçen Erdoğan, 24 Haziran'da erken seçime gidileceğini açıkladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız