Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin kurumlarına randevusuz gidilmez

Siirt'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesini eleştirdi. Erdoğan, "Devletin kurumları ciddidir, öyle rastgele gidemezsin" dedi. Döviz kurlarındaki hareketliliğe de değinen Erdoğan, "Dalgalanmaları makul ve istikrarlı bir seviyeye ulaştıracağız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, stokçuluk iddialarıyla ilgili bir kez daha uyarıda bulundu: Gereken bedeli ödeyecekler.

Haberler ntv.com.tr 04.12.2021 - 14:47 Son Güncelleme : 04.12.2021 - 17:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'teki toplu açılış töreninde konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim gündemimizde ülkemize daha fazla eser kazandırmak, milletimize hizmet için yapacaklarımız var. Hak ve özgürlükleri, demokrasiyi geliştirmek için gösterdiğimiz çabanın en büyük şahidi sizlersiniz. 

Maalesef ana muhalefetin başıda bir zat var. Bu zat Merkez Bankası'ndan randevu istiyor. Merkez Bankası randevu veriyor. Görüştükten sonra çıkıyor aleyhinde konuşmaya başlıyor. Hani bağımsız değildi, bunlarda edep adap yok. 

Dün de TÜİK'i randevu falan almadan gitmek istedi. TÜİK randevu vermedi. Gittiler TÜİK önünde gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlar senin gibi ciddiyetsiz değil. 

"RANDEVUSUZ GİDİLMEYECEĞİNİ ÖĞREN"

Randevu vermediler, randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptı. Randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptı. Bak Bay Kemal, devletin kurumlarına randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, öyle rastgele gidemezsin.

"DEVLETİN MEMURLARINA SALDIRMAYA BAŞLADI"

CHP'nin başındaki zat bize gücü yetmeyince devletin memurlarına saldırmaya başladı. Bu zat aslında bizim sikletimiz değil. Tek bir seçimi bile kazanamayarak bunu ortaya koydu. Kaydettiği her seçimin ardından gereğini yapacağım dediği halde pişkince orada oturmaya devam etti.

"KARŞISINDA BİZİ BULUR"

Buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de siyaset meydanında çık karşımıza. Onu asıl mücadele alanına çağırıyorum. Ülkemizin çıkarlarına zarar verirse karşısında bizi bulur. Memurumuza işçimize, çiftçimize, muhtarımıza sataşırsa karşısında bizi bulur. Gitsin kendi çöplüğünde eşelensin. Bu insanın tertemiz insanına bulaşmasın.
Cumhurbaşanı Erdoğan, Siirt'te 24 yıl önce okuduğu ve hapse girmesine neden olan şiiri bir kez daha seslendirdi.

BÜYÜME MESAJI

TÜİK'e karşı çıkıyorsun, öbür taraftan OECD'ye de mi karşı çıkıyorsun. En büyük büyüme özelliğine sahip ülke Türkiye diyor. Bizi 10 olarak gösteriyor. Bu yıl dünyada en yüksek büyüme oranını biz yakaladık. Yıllarca ekonomide iliğimizi sömüren yüksek faizi IMF düzenini bize dayatanlar rahatsız oldu. Bu CHP IMF'cidir. Sözcüsü IMF yetkilileriyle otellerin kulislerinde kulis atanlardandır.

Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi 126 milyar dolara çıktı. Fakat bu CHP, yanına taktığı bazı tiplerle adeta arkasında boş teneke. Ne diyorlar, biz şuraya çıkarmıştık. Şunu bilmeniz lazım. Benim Başbakan olduğum yerde senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan sıkılmadan şunu bunu yaptım. Başbakan benim, imzayı ben atıyorum, ben şunu yaptım bunu yaptım diyorsun.

"KAMU ZAMLARI ÖZEL SEKTÖRE YOL GÖSTERİCİ OLACAK"

Milletimizin yaşadığı her sıkıntıyı takip ediyoruz. Son üç yıldır bize ekonomimiz ile saldırıyorlar. Bir süredir dengesiz kur fiyat artışlarıyla karşılaştık. Faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir. üretim ve istihdam sağlayanların yanında olacağız. Kamu işçilerine ve memurlara verdiğimiz ücret artışları özel sektöre de yol gösterici olacaktır.

"STOK YAPANLAR BEDEL ÖDEYECEK"

Yüksek fiyat artışlarının büyük bir kısmı enerji fiyatlarındaki yükselişten kaynaklanıyor. Yüksek fiyatların bir kısmının yakında dengeye oturması bekleniyor. Asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferahlatacağız. Yüksek fiyat artışları emtia fiyatlarındaki aşırı yükselmeden kaynaklanıyor. Fahiş fiyatların bir kısmı aç gözlülükten. Bütün malları stoklayanları yakalayınca gereken bedeli ödeyeceklerdir.

"İSTİKRARLI ÇİZGİYE OTURTACAĞIZ"

Döviz kurlarındaki artışlarda da yabancıların eli yanında bu aç gözlülüğün etkilerini görüyoruz. Çok da uzun olmayan bir sürede inşallah tüm bu fiyat hareketlerini, kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından kentteki kanaat önderleriyle buluştu. Erdoğan'ın buradaki konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"2023'e giden süreçte millete bir şey vaat edemeyenler milletimizi kutuplaştırmaya çalışıyor. Kamu görevlilerinin tehdit edilmesi, halkın diğer yanının gayri milli ilan edilmesi, şehit yakınlarımıza edepsizlik yapılması muhalefetin provokasyonlarından sadece bir kısmıdır. 

Yüzde 52'yi gayri milli kabul eden zihniyeti milletimizin takdirine bırakıyorum Milletimizin takdiri belirleyicidir. Yüzde 52'yi siz nasıl gayri milli kabul edersiniz, böyle bir anlayış olabilir mi? Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüştürülmesine izin veremeyiz. Kimsenin ateşe benzin dökme hakkı yoktur. 

Terör örgütünün yaşadığı hezimetler arttıkça ne tür alçaklıklar ortaya saçılacak. Zaman geçtikçe bölücü örgütün emperyalistlerin taşeronluğunu yapan bir kiralık katil sürüsü olduğu çok daha net görünecek. Terör sorununu ülkemizin gündeminden çıkarıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir daha bölgede yaşayan kardeşlerimin başına terörün musallat edilmesine izin vermeyeceğiz.

Milli birliğimizin güçlendirilmesi çabamızda sivil toplumun yeri doldurulamaz. Bizim terörün vahşi dişlerine kaptırılacak tek bir gencimiz yoktur." 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız