Gazeteci Oğuz Güven'e 3 yıl 1 ay hapis

Cumhuriyet Gazetesi İnternet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler ntv.com.tr 21.11.2017 - 11:32 Son Güncelleme : 21.11.2017 - 13:14

Son dakika haberi! 

Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'e 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Oğuz Güven ve avukatı katıldı.

Duruşmada esas hakkında savunma yapan sanık Güven, gazeteci olarak görevinin haber yapmak olduğunu belirterek, tüm suçunun sehven yazılan bir kelime olduğunu savundu.

Sanık Güven, savunmasın sonunda beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Güven'in "terör örgütünün yayınlarını ve açıklamalarını yayınlamak" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Cezayı artırımda bulunarak 1 yıl 5 ay 15 güne çıkartan heyet, Güven'in duruşmadaki hal ve davranışlarını göz önünde bulundurarak cezasını 1 yıl 2 ay 17 gün hapse indirdi.

Sanık Oğuz Güven'e, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, bu cezayı da yarı oranda artırarak 1 yıl 15 aya çıkarttı. Mahkeme, Güven'in duruşmadaki hal ve davranışlarını göz önünde bulundurarak bu cezayı 1 yıl 10 ay 15 güne indirdi.

Böylece sanık Güven "terör örgütünün yayınlarını ve açıklamalarını yayınlamak" ve "terör örgütü propagandasını yapmak" suçlarından 3 yıl 1 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı.

10 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Oğuz Güven hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin sosyal medyadan yapılan "Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" paylaşımı ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.

12 Mayıs'ta gözaltına alınan Güven'in "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar
verilmiş, 14 Haziran'da ise tahliye edilmişti.

Tutuksuz yargılanan Güven için 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız