İntihar eden ODTÜ'lü Onur'un gözaltı tutanakları değiştirildi mi?

İstanbul Şişli'de, 6 yıl önce evinin penceresinden atlayarak intihar eden ODTÜ mezunu mimar Onur Yaser Can'ın gözaltı tutanaklarında değişiklik yaptıkları iddia edilen Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli iki polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Can ailesinin avukatı, Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporun içeriğinde söz konusu belgelerde, sonrasında değişiklik yapıldığı yönünde ibareler mevcut olduğunu söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.11.2016 - 17:26 Son Güncelleme : 02.11.2016 - 17:44

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan bir süre sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle haklarında verilen ceza Yargıtay'ca bozulan iki polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki dördüncü duruşmaya, sanıklar katılmadı. Onur Yaser Can'ın babası Mevlüt Can ile kız kardeşi Ezgi Sevgi Can ise duruşmada müdahil olarak hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı İsmet Karabulut, Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporun mahkemeye geldiğini açıkladı.

Duruşmada söz alan Can ailesinin avukatı Ercan Kanar, mahkemeye gelen rapor içeriğinin kendi iddialarını doğruladığını ifade ederek, ''Rapor içeriğinde söz konusu belgelerde, sonrasında değişiklik yapıldığı yönünde ibareler mevcuttur. Dosya kapsamında sadece üst yazı DOC ve madde teslimi DOC adı altındaki belgeler dışında diğer belgelerin hiçbirisinin bulunmadığı, bu belgelerde de değişiklikler yapıldığı hususları belirtilmektedir'' dedi.

''AMİRLER HAKKINDA DA İŞLEM YAPILSIN''

Avukat Kanar, yargılamaya konu soruşturmayı yürüten komiser Hakan Aydın ve yardımcısının FETÖ soruşturmasından tutuklandığını belirterek, ayrıca sanık polislerin sıralı amirlerinin de uluslararası sözleşmelere göre sorumlu olduğunu, bu nedenle de sıralı amirler hakkında da işlem yapılması gerektiğini söyledi.

Kanar, yargılama dosyasıyla ilgili özel rapor almak için başvurduklarını ancak henüz tamamlanmadığını, bu nedenle süre istediklerini belirtti.

Baba Mevlüt Can da raporun, sahteciliğin var olduğunu ortaya çıkardığını ifade ederek, ''Söz konusu sahtecilik bir amacı gerçekleştirilmesi için yapılmıştır. Aslında var olan sahtecilik, oğlumun kalmış olduğu işkencenin, psikolojik ve cinsel baskının gizlenmesi, ortadan kaldırılmasına yönelik eylemdir. Sadece sanıklar değil, soruşturma kapsamındaki tüm şahısların dinlenilmesi gerekir. Soruşturma örgütlü bir şekilde gerçekleştirilen ve sonucunda oğlumun ölümü ile sonuçlanan bir vakadır. Bu nedenle dosyanın sadece basit bir sahtecilik davası olarak görülmesi yanlıştır'' dedi.

Olaydan önce oğlu ile birlikte 11 kişinin şüpheli sıfatıyla savunmasının alındığını ve bu kişilerle ilgili düzenlenen evraklarda da tarih, sicil ve benzeri yanlışlıkların bulunmasına rağmen sadece oğlunun çağrıldığını anlatan Can, ''Oğlumu, bizzat narkotiğin imamı konumunda olan ve şu anda FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan polis Hakan Aydın bizzat alıp emniyete götürmüştür. Amaç oğlumu konuşturmak, muhbir yapmaktı ve arkadaşlarını ihbar etmesi hususudur. Oğlum da isteklerini yerine getirmeyince, ölümüne sebebiyet veren işkence ve baskılara maruz kalmıştır'' iddiasında bulundu.

ÖZEL BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENECEK

Mahkeme heyeti, müdahil avukatlarının özel bilirkişiden alacakları raporu sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan bir süre sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları öne sürülen 2 polis memuru hakkında, 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 polis memurunun 2 yıl altışar ay hapisle cezalandırılmalarına karar vermiş, Yargıtay 11. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını usulden bozarak, dosyayı mahkemeye göndermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız