Mustafa Sarıgül: Talep gelmese aday olmazdım

DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Sarıgül, "Şişli'nin ışığı söndü, seni yine görmek istiyoruz dediler. Böyle bir talep gelmemiş olsa aday zaten olamazdım" dedi. NTV'ye konuşan Sarıgül, 'Şişli'de sol oyları bölecek' eleştirilerine de yanıt verdi.

Haberler ntv.com.tr 21.03.2019 - 11:35

DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, NTV canlı yayınında Deniz Kilislioğlu'nun soruları yanıtladı.

Sarıgül, büyükşehir belediye başkan adaylığından sonra bu seçimde neden yeniden Şişli'den aday olduğunu anlattı.

"O dönemde CHP Genel Merkezi'nden, Kılıçdaroğlu'dan öyle bir davet gelmişti. Ülkeme ve sosyal demokratlara karşı görev olarak almıştım" diyen Sarıgül, şunları kaydetti:

"Bütün Şişli'yi kucakladım, dolaştım. Şişli'nin ışığı söndü, seni yine görmek istiyoruz dediler. Böyle bir talep gelmemiş olsa aday zaten olamazdım. Yurttaşlarımda o enerjiyi görüyorum. Şişlili yurttarlarım Şişli'nin eski havasını yakalamak istiyoruz dediler. Senin Şişli'de yaptığın projelerin tekrar dönmesini istiyoruz dediler. Şişli benim yıllardan beri yaşadığım bir yer. O nedenle Şişli'yi çok seviyorum. Şişlili yurttaşlarıma hizmet etmekten memnun oluyorum.

Şu mantığı doğru bulmuyorum, bir belediye başkanı sonra başka bir yerden aday oluyor. Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Bir belediye başkanının görevi sorun değil çözüm üretmektir. Belediye başkanı kentini güçlendirmek için finansmanı bulmak zorundadır. Şişli bütün kültür mozaiklerini alan çok güzel bir ilçemiz. Şişli'de herkesin yüzü gülecek, bütün kültürler özgür olacak. Herkes birbirinin inancına saygıyla hürmet edecek."

"OYLARI BÖLMEKLE İLGİLİ SORUNUMUZ YOK"

Aday olduğu Şişli'de sol oyları böleceğine yönelik tepkilere de yanıt veren Sarıgül, şunları kaydetti:

"Rakiplerime başarılar diliyorum. Bizim Şişlili yuttaşlarımızla hiçbir problemimiz yok. Ben 2009 senesinde DSP'nin adayıydım. 2009 seçiminde yüzde 54 oy aldım. CHP'nin adayı Muharrem Sarıgül Bey de yüzde 19 oy aldı. Bizim aramızda çok büyük bir fark var.  Oyları bölmekle ilgili bir sorunumuz yok. CHP'nin kurumsal kimliği benim için her şeyin üzerindedir. Bütün demokrat solcuların başarılı olmasını arzu ediyorum."

Sarıgül, göreve gelmesi durumunda gerçekleştireceği projeleri ise şöyle anlattı:

"Her mahallede Alzheimer evleri açacağız. Buna büyük önem veriyorum. 60 yaşından sonra herkesin unutkanlık hastalığı başlıyor. 25 mahallede açacağımız evlerde 5 bin yurttaşımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz. 27 tane okulu yıkıp yeniden yaptım. 12 derslikli okulları yıktım, 50 derslikli okullar yaptım. Okullarımızın imkanlarını en üst seviyeye taşıyacağız. 4 noktada da yeni okul yapacağız. Şişli Meslek Yüksek Okulu'nu daha da fazla geliştireceğiz. 6 bin 800 tane öğrencimiz var. Bir seferberlik başlayacağız.

EVCİL HAYVANLAR İÇİN MERKEZ

Turizm bölümümüz var. Öğrencilerimiz otellerimizde çalışıyor. Şişli'de bir hayvan rehabilitasyon merkezi kurmak istiyoruz. Kuracağımız merkezde bütün Şişli bölgesinde 10 binin üzerinde evcil hayvan var. Bizi arayacaklar ve gidip alacağız. Parazit aşıları yapılacak. Bütün tedavileri yapılacak. Sonra vatandaşın evine bırakılacak. Tatile gidecek yurttaşlarımız kedi ve köpeklerini bize bırakacaklar. 

30 BİN ARAÇLIK OTOPARK

Trafiğe disiplin getireceğiz. Yükleme ve boşaltma işleri geceleri yapılacak. Çift sıra park yapılmayacak. Temizlik işleri 24.00'ten sonra yapılacak. Önümüzdeki dönemde 30 bin araçlık bir otopark yapacağız. Hepsi yeraltında olacak."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız