Sultanahmet saldırısında 6 tahliye

İstanbul Sultanahmet'te 12 turistin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla ilgili görülen davada 6 sanığın tahliyelerine karar verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 05.09.2016 - 14:57 Son Güncelleme : 05.09.2016 - 15:13

Sultanahmet'te çoğu Alman vatandaşı 12 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı canlı bomba eylemine ilişkin Suriye ve Irak vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 26 sanıklı davada, tutuklu 6 sanık tahliye edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 13 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı.

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ahmad Darwısh, Ali Aliibrahem, Ehab Haıdar, Omran Alibrahem, Zaher Alshal ve Zekeriya Derviş'in üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

Heyet, tahliyelerine karar verilen sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız