382 ölüme karşı 7 yıl hapis

Bangladeş'te çöken ve 382 kişinin hayatını kaybettiği tekstil binasının sahibi en fazla 7 yıl hapse mahkum edilebilecek.

382 ölüme karşı 7 yıl hapis

Bangladeş'te mahkeme, başkent Dakka'da geçtiğimiz hafta çöken ve 382 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan tekstil binasının sahibini sorgulaması için polise 15 gün süre tanıdı.

Bangladeşli yetkililer, geçtiğimiz Pazar günü Hindistan sınırı yakınlarında tutuklanan Muhammed Sohel Rana'nın yasadışı inşaat, ihmal ve işçileri tehlikeli koşullarda çalışmaya zorlamak suçlamalarıyla mahkeme önüne çıkarılacağını ve en fazla 7 yıl hapse mahkum edilebileceğini açıkladı.

Rana'nın babası Abdülhalik Rana d yardım ve yataklıktan tutuklandı.

'İDAM EDİN' GÖSTERİSİ
Binlerce tekstil işçisi, Rana'nın idam edilmesi için başkent Dakka yakınlarındaki Ashulia sanayi bölgesinde bugün gösteri düzenlemişti. Güvenlik güçleri, bazı araçları ateşe veren göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

Yasa dışı yollardan inşa edildiği belirlenen 8 katlı Rana Plaza, 24 Nisan'da çökmüştü.

382 ölüme karşı 7 yıl hapis  - 1 Bangladeş yasalarına göre 382 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Muhammed Sohel Rana en fazla 7 yıl ceza alabilecek. Kurbanların yakınları ise, Rana'nın idam edilmesi için gösteri yaptı.

İKİNCİ BÜYÜK HAZIR GİYİM İHRACATÇISI
Çin'in ardından dünyanın ikinci en büyük hazır giyim ihracatçısı kabul edilen Bangladeş'te, konfeksiyon sektörü işçilerinin yaşadığı güç koşulları bir kez daha gündeme getiren kazada, Rana Plaza'daki 5 konfeksiyon fabrikasında çalışan işçilerden 382'si yaşamını yitirmişti.

Tekstil işçilerinin yaklaşık 900'ü enkaz altında kalmıştı.

Sayfa Yükleniyor...