ABD'de başkan adayından Halep gafı

ABD'de Özgürlükçü Parti'nin başkan  adayı Johnson, Halep'teki durumla ilgili bir soruya "Halep nedir?" karşılığını verdi.

ABD'de başkan adayından Halep gafı

Gary Johnson, 2012'de de partinin adayı olarak başkanlık yarışına katılmış, yüzde 1 oy alabilmişti.

ABD'deki başkanlık seçiminde yarışan Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson, MSNBC televizyonunda katıldığı programda, başkanlık yarışında politikalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Sunucunun dış politikaya geçip "başkan seçilirse Halep'teki mülteci sorununa nasıl bakacağına" yönelik sorusuna Johnson, "Halep nedir?" diyerek karşılık verdi.

Sunucunun "Ciddi misiniz?" ifadesini kullanması üzerine Gary Johnson, Halep kentini bilmediğini söyledi.

Johnson, programdaki yorumculardan birinin Halep'in Suriye'deki mülteci krizinin merkezi konumunda bir kent olduğunu açıklaması üzerine "Tamam, anladım." dedi ve ABD'nin Suriye'deki durumun iyileştirilmesi için Rusya ile ortak çalışması gerektiğini belirtti.

"KISALTMA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Eski New Mexico Valisi Johnson, programdan sonra gelen eleştiriler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. "Kendisinin de insan olduğunu" vurgulayan Johnson, Suriye krizinin dinamiklerini anladığını, bu konuda her gün konuştuğunu dile getirdi.

Johnson, "Ancak 'Peki ya Halep ' şeklinde bir anda soru gelince bunun Suriye'deki çatışma değil, bir şeyin kısaltması olduğunu düşündüm. Boşluğuma geldi. Böyle şeyler olur." değerlendirmesinde bulundu.

DESTEK YÜZDE 10'UN ALTINDA

Gary Johnson ve başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği eski Massachusetts Valisi Bill Weld, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'a oy vermek istemeyenler için alternatif olduklarına yönelik kampanya yürütüyor. Johnson'a yönelik desteğin şu anda yüzde 10'un altında seyrettiği belirtiliyor.

İkisi de eski Cumhuriyetçi vali olan Johnson ve Weld, siyaseten liberal, mali olarak muhafazakar politikaları savunuyor. Özgürlükçü (Libertarian) Parti, genel olarak serbest ticaret yanlısı olarak görülüyor ancak dış politikada ilgilisizlik ve içe kapanmaya yönelik politikaları savunmakla eleştiriliyor. Özgürlükçü Parti, devletin asgari seviyede kalmasını, birçok konuda özel girişimin pay sahibi olmasını istiyor.

Sayfa Yükleniyor...