Almanya yeni sığınmacı yasası üzerinde anlaştı

Almanya, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'dan gelen Suriyeli sığınmacılara öncelikli olarak kontenjan ayıracağını açıkladı. Sınırlı koruma sağlanan sığınmacılar, ailelerini 2 yıl Almanya'ya getiremeyecek.

Almanya yeni sığınmacı yasası üzerinde anlaştı

Almanya'da uzun tartışmalardan sonra koalisyon hükümeti sığınmacı politikaları üzerinde anlaşmaya vardı. "Sığınmacı Paketi 2" olarak adlandırılan sığınmacı paketi, Suriyeli sığınmacılara öncelik tanıyor.

Suriyeli sığınmacıların ailelerini Almanya'ya daha kolay getirebileceklerine işaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Türkiye, Ürdün ve Lübnan'dan gelen Suriyeli sığınmacılara öncelikli olarak kontenjan ayrılması konusunda anlaşmaya vardık" dedi.

Merkel, Şansölyelik binasında kabine üyeleri ve eyalet başbakanlarıyla sığınma ve iltica politikalarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Başbakan Angela Merkel toplantıdan sonra Saksonya-Anhalt eyaletinin Başbakanı Reiner Haseloff ve Bremen Belediye Başkanı Carsten Sieling ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Koalisyon ortaklarının ve eyalet yönetimlerinin sığınmacı krizinin çözümüyle ilgili "tam ehliyete" sahip olduklarının altını çizen Merkel, "Sığınmacı Paketi 2" adı verilen yeni sığınmacı paketinin hızlı bir şekilde yasalaşması için yolun açık olduğunu söyledi.

Merkel, yeni sığınmacı paketiyle Fas, Cezayir ve Tunus'un "güvenli geliş ülkesi" olarak sınıflandırılacağını ifade ederek bu ülkelerden gelen sığınmacıların hızlı bir şekilde ülkelerine geri gönderileceğini belirtti.

Sınırlı koruma sağlanan sığınmacıların, ailelerini Almanya'ya iki yıl getirememeleri konusunda uzlaştıklarını da kaydeden Merkel, "Türkiye, Ürdün ve Lübnan'dan gelen Suriyeli sığınmacılara öncelikli olarak kontenjan ayrılması konusunda anlaşmaya vardık" diye konuştu.

SIĞINMACI SAYISINI SINIRLANDIRMA TEKLİFİ

Başbakan Merkel, Bavyera eyaletinin Başbakanı Horst Seehofer'in Almanya'ya gelen sığınmacı sayısının azaltılmasına ilişkin kendisine gönderdiği mektuba işaret ederek "Mektup cevaplanacak fakat kamuoyu önünde tartışılmayacak" dedi.

Hükümetin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) lideri Seehofer salı günü Merkel'e gönderdiği mektupta, Almanya'ya gelen sığınmacı sayısının yıllık 200 binle sınırlandırılmasını talep etmişti.

Sayfa Yükleniyor...