Bangladeş'te askerler silah bırakıyor

Bangladeş'teki sınır koruma birliklerinin başlattığı isyan sona erdi. İsyancıların silah teslimi sırasında çıkan çatışmada, 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Bangladeş'te askerler silah bırakıyor

Bangladeş'te dün başkaldıran bir grup asker, silahlarını bırakmayı kabul etti.

Özel ATN Bangla televizyonuna açıklama yapan Bangladeş İçişleri Bakanı Sahara Hatun, Başbakan Şeyh Hasina'nın konuşmasının ardından isyancı güçlerin ayaklanmaya son verdiğini belirtti.


Bangladeş Başbakanı Hasina, ayaklanan askerlere, silahlarını teslim etmemeleri halinde hükümetinin sert tedbirlere başvuracağı uyarısında bulunmuştu.

Şeyh Hasina şu sözleri sarfetmişti: "Silahlarınızı bırakın ve kışlanıza geri dönün. Beni sert önlemler almak durumunda bırakmayın, sabrımın sınırını zorlamayın."

Bangladeş'teki sınır koruma birlikleri olarak görev yapan ''Bangladeş Tüfekli Birlikleri'' daha iyi maaşlar verilmesi talebiyle isyan başlatmıştı.

İsyancılar ve ayaklanmayı bastırmakla görevli askerler arasında çıkan çatışmalarda 50 kişinin hayatını kaybettiği de bildirildi.

Bangladeş Yasa ve Parlemento çalışmalarından sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Guamrul İslam, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Benzeri pek görülmeyen çatışmada 50 kişi hayatını kaybetti. Üs ve civarında bulunan yaklaşık 50 kadın ve çocuk da isyancıların silahlarını teslim etmesinden sonra tahliye edildi'' dedi.

Dünden beri yaşanan gelişmelerin Aralık ayında seçimleri kazanarak iktidar olan Başbakan Şeyh Hasina'nın, iki yıllık askeri yönetimden sonra ülkeye demokrasi getirme çalışmaları sırasında karşılacağı güçlüklerin işaretçisi olduğu söyleniyor.

Bangladeş'te askerler silah bırakıyor - 1 Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina

CEP TELEFONU ŞEBEKELERİ KAPANDI
Öte yandan ülkedeki Grameenphone adlı şirketin baş enformasyon yetkilisi Seid Talat Kemal, cep telefonu hizmeti sunan şirketlerin tüm ülke çapında faaliyet gösteren cep telefonu şebekelerini, askerlerin ateş açması ve ayaklanarak caddelerde gösteri yapmaları üzerine kapattıklarını söyledi.

Kemal, ''Cep telefonu şebekeleri, Bangladeş Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonundan gelen talimatlar uyarınca askerlerin karargahlarının bulunduğu Pilhana'da ve Dakka dışındaki tüm bölgelerde kapatıldı'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...