Yunanistan "birlikte yaşama" sözleşmesini onayladı

Yunanistan Parlamentosu’nda “Birlikte yaşama sözleşmesi” 193 “evet” oyuyla onaylanırken, eşcinsel örgütlerin üyeleri Syndağma Meydanı’nda toplandı.

Yunanistan "birlikte yaşama" sözleşmesini onayladı

Yunanistan Parlamentosu 193 “evet” oyuyla “Birlikte yaşama sözleşmesi”ni onaylandı.

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yasa tasarısının “Birlikte yaşama sözleşmesiyle” homoseksüel ve heteroseksüel çiftler arasındaki ayrım ortadan kaldırırken, eşcinsel çiftler arasında oluşturulan aile ilişkileri de tanındı.

Yasa tasarısını SYRİZA, Potami ve Enosi Kentroon milletvekillerinin tümü onayladı. Hükümet ortağı ANEL’in (Bağımsız Yunanlılar) yarısı ve Nea Dimokratia’nın (Yeni Demokrasi) üçte biri “evet” oyu kullanırken KKE’nin (Komünist Partisi) tümü “hayır” oyu kullandı. 51 milletvekili oylamaya katılmadı.

Eşcinsellerin haklarını korumak için “Kanun Sevgidir” sloganıyla Atinalılar Syndağma Meydanı’nda toplandı. İnsanların eşit bir şekilde yaşayabilmelerini, saklanmak zorunda kalmamalarını talep ettiler ve sevginin bir hak olduğunu duyurdular.

Mecliste olmayan ANDARSİA Partisi büyük bir panoyla gösterilere katıldı.

YUNANİSTAN 15. AVRUPA ÜLKESİ OLDU

Hollanda’nın 15 yıl önce Avrupa’da ilk olarak eşcinsel evlilikleri yasal olarak tanımasının ardından bu güne kadar geçen sürede son olarak Yunanistan’ın da dün akşam parlamentoda kabul ettiği yasayla 15 Avrupa ülkesi eşcinsel evlilikleri yasallaştırmış oldu. Bu yıl daha önce de Güney Kıbrıs ve İrlanda eşcinsel evlilikleri yasallaştırmıştı.


Amnesty International’da ayrımcılık üzerine çalışmalar yapan Marco Perolini Slovakya’da hafta sonunda yapılan halk oylamasında eşcinsel evliliğin kabul edilmemesini, eşcinsel evliliklerin Avrupa’da yasallaşma sürecine çomak sokulması olarak değerlendirirken ‘‘AB üyesi ülkelerin çoğunluğunun eşcinsel evlilikleri yasallaştırması ileriye yönelik olumlu bir adım. Gelişmenin on yıl önce bu yönde olacağını tahmin etmek olası değildi.’’ dedi.


Avrupa’da eşcinsel evliliklerin yasal olduğu ülkeler şunlar: Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, İngiltere, Güney Kıbrıs ve Yunanistan.

Sayfa Yükleniyor...