Biyoçeşitlilik: 150 ülkenin hiçbiri sözünü tutmadı

Birleşmiş Milletler, 10 yıl önce biyoçeşitliliğin korunması için belirlenen 20 hedefi uygulamak için söz veren 150 ülkenin başarısız olduğunu açıkladı.

Biyoçeşitlilik: 150 ülkenin hiçbiri sözünü tutmadı

Küresel ısınma, ormansızlaşma, geniş çaplı yangınlar dünya üzerinde biyoçeşitliliğin azalmasına neden oluyor.

Tam 10 yıl önce Birleşmiş Milletler'in girişimiyle ülkeler bir araya geldi ve biyoçeşitliliği korumak için sözler verdi.

"Aichi Hedefleri" olarak adlandırılan bu 20 hedefle dünya genelinde biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülmesi hedefleniyordu.

Birleşmiş Milletler 150 ülkenin Aichi Hedefleri'ni tutturmak için söz verdiğini ancak hiçbir ülkenin 20 hedeften birini bile sağlayamadığını duyurdu.

Rapora göre ülkeler 20 hedefin altısını kısmen sağlamayı başardı ancak tam başarı sağlanamadı.

Biyoçeşitlilik: 150 ülkenin hiçbiri sözünü tutmadı - 1 Mauritius açıklarında karaya oturan tankerden binlerce ton petrol sızdı. 

Yetkililer insanlığın bir yol ayrımında olduğunu belirterek söz konusu "başarıların" yeterli olmadığı uyarısını yaptı.

KORKUTAN RAPOR: YÜZDE 70'İ YOK OLDU

Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yayımlanan “Yaşayan Gezegen İndeksi”nde vahşi yaşam popülasyonlarının 50 yıldan kısa bir süre içinde yüzde 70’inin yok olduğu ortaya konuldu.

Milyonlarca yıldır böyle bir azalışın görülmediğini belirten uzmanlar, durumun temel nedeninin aşırı tüketim ile insan faaliyetleri olduğunu ve yakın bir gelecekte insanların sağlığını ve ekonomik geçim kaynakları etkileyecek yeni tip corona virüs pandemisi gibi bir dizi felakete neden olacağı konusunda uyardı.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Bilim
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Hayvanlar

Sayfa Yükleniyor...