60 bin Suriyeli mülteci hayatta kalma mücadelesi veriyor
11.01.2019 14:33
Lübnan'ın doğu kesimindeki Arsal bölgesine sığınarak çadırlarda hayat mücadelesi veren yaklaşık 60 bin Suriyeli mültecinin çilesi yoğun kar yağışından sonra daha da çekilmez bir hal aldı.





TEMEL İHTİYAÇLARDAN BİLE YOKSUNLAR





"ÖLÜMÜ İSTEYENLER BİLE VAR"
Arsal Belediyesi olarak kar yağışının yoğun olduğu günlerde yolları açmaya çalıştıklarını, ancak 40 bin nüfuslu bir beldede 100 bin insana hizmet vermenin kolay olmadığını belirten Haciri, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kış mevsiminde hayat çok daha zor oluyor. Kamplarda 7 yıldan beri kullanılan çadırlar artık işe yaramıyor. İnsanlar yorgun düştü, umutsuzluğa kapıldı, içlerinde ölümü isteyenler bile var. Bugün, Suriye'de krizin patlak verdiği 2011 yılından daha fazla desteğe ihtiyacımız var"




Belediye Başkanı Haciri, Arsal veya başka bölgelere sığınan Suriyelilere güvenli bir hayat koşulları oluşturulmadığı için gerçek anlamda mülteci statüsünde görülmediğini kaydetti.

"TÜRKİYE, İNSANİ YARDIM KONUSUNDA BÜYÜK BİR İZ BIRAKTI"
"Türkiye'nin adı, Suriye krizinin başladığı günden beri insani yönüyle ön plana çıktı ve bu konuda büyük bir iz bıraktığını gördük" diyen Haciri, Türkiye'nin insani yardım kuruluşlarına ciddi yardımlarda bulunduğuna, ancak birçok tarafın yeterli hassasiyeti göstermemesi dolayısıyla yardım ihtiyaçlarında ciddi oranda açıklar olduğuna dikkati çekti.

Haciri, Türkiye'nin yanı sıra büyük imkanlara sahip Arap ülkelerinden, evlerinden kaçmak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin temel ihtiyaçlarını giderecek insani yardımda bulunmalarını istedi.
Lübnan'daki mülteciler için kış mevsimi, çadırlarının kış şartlarına dayanıksız olması ve sobaları için mazot bulamamalarından dolayı çetin geçiyor.


